Aktív összetevők:
• kávé
• Ganoderma lucidum- és ginszengkivonat
• növényi tejszín (tejfehérjét is tartalmaz)
• cukor
Kiszerelés:
• Egy doboz 20 tasak 21 g-os kávéport tartalmaz.
Mi az a ginszeng?
A ginszeng (vagy ahogyan sokan ejtik: ginzeng) évelő növény, amelynek gyökerét évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Hatásai között szellemi és fizikai erőnlétfokozást, valamint potencianövelést egyaránt emlegetnek, de ennél is több előnyre számíthatnak fogyasztói.
A ginszeng jótékony hatásai
Stresszoldás
Egy tanulmány szerint a ginszeng segíthet a stressz csökkentésében, és hozzájárulhat a stressz által okozott problémák, például fekélyek és mellékvese-alulműködés kezeléséhez. Egy másik kutatás szerint a ginszeng pozitív hatással lehet a hangulatra és a mentális funkciókra.
Agyi működés javítása
A ginseng rendszeres fogyasztása élénkíti az agysejteket, javítja a koncentrációt és a kognitív funkciókat. Egy kutatás szerint természetes kezelésként szolgálhat Alzheimer-kór esetén, és Gingko bilobával kombinálva segítséget nyújthat az ADHD kezelésében is.
Egy kutatás arra mutatott rá, hogy a koreai vörös ginszeng képes stabilizálni a gyulladásos citokineket kemoterápián átesett gyermekeknél. Más tanulmányok allergiaellenes hatását is igazolták, különösen az orrnyálkahártya gyulladásának csökkentésében.
Súlycsökkenés támogatása
A ginszeng természetes étvágycsökkentőként működhet, gyorsítja az anyagcserét, és elősegítheti a zsírégetést. Egy vizsgálat kimutatta, hogy a ginszeng fogyasztása súlycsökkenést, javuló glükóztoleranciát és alacsonyabb vércukorszintet eredményezhet.
Szexuális problémák kezelése
A ginszeng fokozhatja a nemi vágyat és javíthatja az erekciós zavarokat, ezért gyakran megtalálható a szexuális zavarok kezelésére szánt készítményekben.
Tüdőfunkció javítása
Kutatások szerint a ginszeng javíthatja a tüdő működését, különösen krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) és cisztás fibrózis esetén.
Vércukorszint csökkentése
Számos tanulmány kimutatta, hogy a ginszeng csökkentheti a vércukorszintet 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél. A Marylandi Egyetem kutatása szerint a ginszeng fogyasztása a magas cukortartalmú italok előtt vagy közben segíthet mérsékelni a vércukorszint emelkedését.
Rákellenes hatás
A ginseng bizonyos kutatások szerint rákellenes hatású, mivel gátolja a daganatok növekedését. A kutatások szerint a sejtimmunitás erősítése, az oxidatív stressz csökkentése, az apoptózis és az angiogenezis szabályozása lehetnek azok a mechanizmusok, amelyek miatt a ginszeng potenciális rákellenes szerként vizsgálható.
Immunrendszer-erősítés
A ginszeng támogatja az immunrendszert, javítva a fertőzésekkel és betegségekkel szembeni védekezőképességünket. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a ginszeng fokozza az immunsejtek hatékonyságát, és antimikrobiális vegyületeket termel, amelyek védelmet nyújtanak például az influenza, HIV és rotavírus ellen.
A menopauza tüneteinek enyhítése
A menopauza során jelentkező kellemetlen tünetek, mint a hőhullámok, hangulatingadozások és álmatlanság, enyhíthetők a ginszeng segítségével. Kutatások szerint a ginszeng hozzájárulhat a menopauza alatti nők szexuális életének javításához, általános közérzetük és egészségük támogatásához, miközben csökkenti a depresszió tüneteit is.