Az "omlós tejkaramella" egy ízletes édesség, amelyet tejből, cukorból és vajból készítenek. Ez a cukorka különösen finom, mert omlós és krémes textúrájú, és intenzív tejes és karamell ízzel rendelkezik. A karamell elkészítése során a cukrot és a tejet összefőzik, majd hozzáadják a vajat, aminek következtében az omlós és krémes állag kialakul.
Omlós tejkaramella, több kiszerelésben. Aki az elmúlt évezred szülötte, nagyrészt mindenki emlékezik a lengyelországi, Zakopane-i téli kiránduláskor hazahozott finom, egyenként csomagolt édességre!
Az omlós tejkaramellák rendszerint kis kockák
vagy prémium formákban kaphatók, és sokféle változata létezik. Ezek az édességek népszerűek számos országban, és gyakran megtalálhatók cukrászdákban, édességboltokban vagy ajándékboltokban. Az omlós tejkaramella egy olyan csemege, amelyet sokan élveznek az édes és krémes íze miatt.
Összetevők:
cukor, glükózszirup,margarin, növényi olajok és zsírok (pálma, repce és napraforgó változó arányban) víz, só, emulgálószerek:szójalecitin és E471, étkezési sav (citromsav) természetes aroma, színezék (karotinok) zsíros Tejpor (8.7%), kristályvanillin.
Átlagos tápérték |
100g termékben |
energia |
1783kj/423kcal |
zsír |
11g |
ebből zsír |
6g |
szénhidrát |
79g |
ebből cukor |
72g |
fehérje |
2,4g |
Só |
0,2g |