Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

A Gynevac, és a Ginepp története 1. rész

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2018.06.08 11:56
A Gynevac, és a Ginepp története 1. rész

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer..egy tehetséges magyar kutatóorvos, Dr. Újhelyi Károly. Egyike volt Magyarország első Kossuth díjas orvosainak. Az ötvenes évek elején fejlesztette ki a pertussis (szamárköhögés) elleni védőoltást.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer..egy tehetséges magyar kutatóorvos, Dr. Újhelyi Károly. Egyike volt Magyarország első Kossuth díjas orvosainak. Az ötvenes évek elején fejlesztette ki a pertussis (szamárköhögés) elleni védőoltást.

 

1969-től egészen élete végéig foglalkozott a nőgyógyászati gyulladások megelőzésének és gyógyításának lehetőségével vakcináció (injekciós oltás) segítségével. Ő volt az, aki kifejlesztette a laktobacillus vakcinát, amely a nőgyógyászati gyulladások különböző megnyilvánulásaiban összességében 95%-ban segíti teljes gyógyuláshoz e betegségekben szenvedő nőket. Mivel e gyulladások következményei a nők termékenységének számos problémáját okozzák, és a vakcináció e problémák jelentős részét kivédi, felfedezésével csökkenő népességünk jelentős javulását lehetne elérni, ha a tudományos világ foglalkozna vele és helyén értékelné azt.

Milyen változásokat érhetnénk el a laktobacillus vakcinával?

- A meddőség 30%-a minden más kezelés nélkül gyógyulna, vagy ki se alakulna,

- A spontán vetélések 50%-a megelőzhető lenne,

- A koraszülések 40%-a szintén megelőzhető lenne,

- A méhen belül sorvadt újszülöttek száma is 1/3-ára csökkenne.

- Ezen kívül a prosztatagyulladás és prosztata hypertróphia hatásos gyógyszere.

(forrás: wikipédia)

Ezt a Lactobacillus reuteri törzset 1972-ben izolálta Dr. Újhelyi Károly, azóta használjuk - ezt már Dr. Varga Gyula, a kazincbarcikai kórház volt gyermekgyógyász főorvosa, Dr. Újhelyi Károly munkatársa írja. Annak idején az antibiotikumok  használata új utat nyitott a fertőzések kezelésében és a korábbi gyógymódok háttérbe szorultak. Az antibiotikumok elterjedése viszont sajnos, közel sem oldott meg minden problémát,  sőt új problémákat idézett elő a védőflórák elpusztításával.

Dr. Újhelyi Károly már 1972-ben megállapította:  Az emberi szervezetnek szüksége van Laktobacillusra. Kis csecsemő pl. nem lehet egészséges, ha nincs a belében megfelelő laktobacillus. Nő nem lehet egészséges, ha nincs a hüvelyében kellő lactobacillus és mindenkinek szüksége van a beleiben Lactobacillusra.

A fentiekhez képest Dr. Ceizel Endre 2012-es nyilatkozata szerint, hazánkban 1-1.2 millió nőnek egyáltalán nincs laktobacillusa!

A Gynevac vakcina

Az eredeti Lactobacillus reuteri törzsből először vakcinát készítettetek, amely GYNEVAC néven került forgalomba. A vakcináknál előírt, ártalmatlansági vizsgálatot több tucatszor végezték el, különböző elismert intézetekben (Országos Közegészségügyi Intézet, Debreceni Mikrobiológiai intézet, Gyógyszerészeti Ellenőrző Központ), mindenkor negatív eredménnyel.

Injekciós formában több mint egymilliószor lett beadva, helyi fájdalmon kívül más mellékhatása nem volt. Része volt azon vakcináknak, melyekkel minden másnál magasabb arányban, és tartósabban lehet gyógyítani nőgyógyászati gyulladásokat. Laktobacillus-al kezdve a meddőség kezelését a terhességi arány 50 % fölé emelhető! A GYNEVAC már nem kapható, 2012 vége óta. Igazi magyar történt ez, egy remek találmány, ami sok-sok ember életét könnyítené meg.

ginepp nőgyógyászai gyulladások

 

Az alternatív megoldás lehet a GINEPP csepp

A GYENVAC-ból fejlesztett, szájon át szedhető GINEPP cseppek azonban elérhetőek. Az időközben folyó kutatások alapján, a cseppek jó hatásfokkal javítják a bélnyálkahártya, ezen keresztül a teljes immunrendszer működését, és ebből fakadóan, elősegítik a krónikus ivarszervi gyulladások gyógyulását. Gyulladásos bélbetegségek, irritabilis bélszindróma esetén is hatékony!

Ginepp, prosztata gyulladás, nőgyógyászati gyulladás - magzsola.hu

Megnézem ezeket a cseppeket:


Megszülethetne 100 000 várt kisbaba?

Több mint 30 éves – hányatott – múltra tekint vissza a GYNEVAC Lactobacillus tartalmú vakcina, mely- mint azt korábban említettük, sajnos, már nem kapható hazánkban.  

Dr. Varga Gyulával  készült korábbi beszélgetésben felidézzük a vakcina kifejlesztésének történetét:

Ki, mikor és miért fejlesztette ki az elölt Lactobacillus tartalmú vakcinát?

 Dr. Újhelyi Károly, az elsô Kossuth-díjas orvos, a magyar vakcinagyártás „atyja” találta fel – véletlenül. Az Egészségügyi Minisztériumtól 1969-ben azt a feladatot kapta, hogy fejlesszen ki vakcinát a trichomoniasis ellen, ami akkor is népbetegségnek számított. A vakcina jó volt, de minél jobban tisztította, annál hatástalanabbá vált. Rájött arra, hogy a gyógyító hatás egy bizonyos Lactobacillushoz kötött, amit akkor szennyezésnek tekintettek a vakcinában. Így aztán elölt speciális Lactobacillusokból készített új vakcinát, amivel a 70-es évek elején 1000 elhúzódó nőgyógyászati gyulladásban szenvedő nőt kezeltek. Ezek 95%-a tartósan gyógyult. Ezt a gyógyító hatást más módszerrel később sem tudták elérni, és ezt a tényt a világ különböző országaiban azóta több mint 30 közleményben erősítették meg.

Milyen következményekkel járt a felfedezés?

– Újhelyinek a kezelésekről írt közleményére felfigyelt dr. Lázár Erika kazincbarcikai nőgyógyász is. Dr. Institorisz István támogatásával elkezdtek oltani először beteg, később pedig profilaktikusan egészséges nőket. Én akkor a kazincbarcikai kórház újszülött részlegét vezettem, s bevallom, kezdetben nekem nem igazán tetszett a Lactobacillus vakcináció. Abból indultam ki, hogy míg 1950-ben a koraszülés 5% volt, addig az 1970-es években – amikorra már sok mindent tettek a terhes nőkkel – több mint duplájára nőtt.

 Mi volt ennek az oka?

 Az 50-es években nem volt terhesgondozás, gyakorlatilag ellátatlanok voltak a terhes nők. S bár ezt követően kiválóan megszervezték a nőgyógyászati felügyeletet, meglepő módon a sok hasznos beavatkozás, szűrés, vizsgálat ellenére egyre nőtt a koraszülések aránya. Ennek okát mi az antibiotikumok fokozott használatában láttuk, amelyek kiölték a normál hüvelyflórát. Régen, ha egy kislány megszületett, hozta magával az anyjától a Lactobacillusokat. Az antibiotikumok viszont megszakították ezt a láncolatot, aminek komoly következményei lettek. Ugyanis a Lactobacillus normál esetben – a hüvely hámjához tapadva – nem enged oda kórokozókat, emellett hidrogén-peroxidot is termel – amit a kórokozó baktériumok nem viselnek el –, valamint tejsavat, ami biztosítja a hüvely 3,8–4,2 közötti pH-értékét..

Mi változtatta meg a vakcinával kapcsolatos, kezdetben szkeptikus álláspontját?

Minden olyan újszülöttet megvizsgáltam, akinek az anyja Lactobacillus oltásban részesült. Nagyon meglepődtem, mert sok olyan szülő nővel találkoztam, akinek korábban nem lehetett gyermeke, de a vakcináció után egészséges gyermeket szült. Megnéztem az első 40 vakcinás gyermek méhen belüli fejlődését, és azt láttam, hogy sokkal jobbak, mint az átlag, pedig az anyák közül sok korábban beteg volt. Később láttuk, hogy a 10. hét utáni spontán vetélések, a koraszülés, a méhen belüli sorvadás száma gyakorlatilag megfeleződött. Ekkor éreztem először azt, hogy a mindennapi munkám mellett minden erőmmel segítenem kell ennek a módszernek az elterjesztését, mert ezzel sok-sok ezer család tragédiáját előzhetjük meg. Később ezt a statisztikák meg is erősítették, hiszen – minisztériumi engedéllyel – Kazincbarcikán és környékén több mint 10 000 személyt oltottunk be. Amikor a vakcináltak szültek, az országban a legkedvezőbb eredményeink nekünk voltak vetélés, koraszülés, méhen belüli sorvadás, újszülött-megbetegedés, újszülött-halálozás szempontjából.

Mit gyógyít, kinek ajánlott a vakcina?

– Baktériumok és trichomonas által okozott akut, szubakut és krónikus nőgyógyászati gyulladások tartós kezelésére alkalmas. Ezek a gyulladások ma nagyon gyakoriak, és több betegség kóreredetében is szerepelnek.

Ezért hatásos a meddőség gyógyításában, a vetélés, koraszülés, méhen belüli sorvadás, ezeken keresztül az újszülött kori megbetegedések, halálozás megelőzésében. Eddigi adataink alapján, ha minden meddő párt beoltanának a vakcinával, több mint 100 000 (!) várt gyermek „indulhatna útnak”.

Szeretnék megemlíteni néhány konkrét, az életből vett példát az elmondottak illusztrálására. 

V. Istvánné: 20 évesen ment férjhez. Azonnal gyermeket szeretett volna. 19 évig kezelték, operálták, minden lehetséges módszert megpróbáltak, eredménytelenül. Véletlenül hallott a Lactobacillus-vakcináról. A házaspár beoltása után a feleség terhes lett. Ma az udvaron szaladgál egészséges fiuk.

T. Ottóné: nyolcszor volt nagy vetélése és több kicsi. Férje már nem akart gyermeket. Az oltás után zavartalan volt terhessége, egészséges gyermeket szült. Számtalan ilyen esetet tudnék felsorolni.

Jól értettem, a házaspár beoltásáról beszélt?

– Igen, a kezelés hatásosabb, ha a házaspár mindkét tagját beoltjuk, mivel így megakadályozzuk a visszafertőződéseket.

Felteszem, a gyulladások nem csak a terhes nők számára veszélyesek.

– Valóban, a mai irodalmi adatok szerint a terhesség alatti hüvelygyulladásnak van döntő szerepe az időskori degeneratív idegrendszeri betegségek kialakulásában is. Terhesség előtt ezért is érdemes ezzel a a tartós gyulladásmentességet biztosító vakcinával oltani.


Amint ezt feljebb is írtuk, ez egy évekkel korábbi riport. a Gynevac készítmény nem kapható hazánkban, az ebből kifejlesztett, ugyanazt a hatóanyagot, hővel elölt Laktobacillus Reuiteri-t tartalmazó Ginepp történetéről következő bejegyzésünkben olvashat. 


Érdeklik bejegyzéseink? Olvasson bele több, mint 100 blogcikkünkbe is, és írtakozzon fel a mostani bejegyzés felett, hogy néha küldhetssünk Önnek friss írásokat is.