Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

A Kihagyott Valentin Nap, amikor én is hibázom.

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2018.02.15 14:46
A Kihagyott Valentin Nap, amikor én is hibázom.

Az oldalunk látogatottságát, és a reklámok megjelenését böngészve, kicsit meglepve tapasztaltam, hogy február 13-14-én, jóval kevesebb látogató – és vásárló volt a magzsola oldalán.

Az oldalunk látogatottságát, és a reklámok megjelenését böngészve, kicsit meglepve tapasztaltam, hogy február 13-14-én, jóval kevesebb látogató – és vásárló volt a magzsola oldalán.

Valamit elrontottam, rosszul állítottam be? Át is néztem minden, ezzel kapcsolatos lehetőséget, de nem….

Bár természetesen mi is a kereskedelemből élünk, önhatalmúlag úgy döntöttem, hogy ezt az „importált ünnepet” nem illesztem be, nem hirdetem, és nem csinálok rá kis szívecskés akciót.

Hibáztam, tévedtem. MINDEN diszkont, áruház, és egyéb, eladásból élő cég két kézzel ragadta meg a lehetőséget, és ezerrel nyomta a reklámokat. És ezért én nem akarom őket elítélni.

Szeretet, szerelem, pozitivitás. Így is lehet gondolni a Valentin napra. Ha megkérdezik az „utca emberét”, két féle reakciót, véleményt lehet hallani. Nagyon jó, hogy van ilyen/tök hülyeség.

Valószínűleg, az emberekben akkora a szeretethiány, és a szeretetre való éhség, hogy minden alkalmat megragadnak, hogy kicsit részesei legyenek, ennek a szuper érzésnek. Az sem baj, hogy ez egy szintetikus valami, hamvazószerdán, avagy Bálint napon – vagy az év bármelyik, tetszőleges napján.

Szerintem ez is teljesen érhető, és elfogadható. Az is teljesen igaz, hogy mi nem árulunk virágot, és táblás csokit, hiszen ez a két cikkcsoport a legjobban fogyó – és legsablonosabb – ajándék ezen a februári napon.

Talán az lett volna a jó megoldás, ha én is ráépítek egy kampányt, erre az „érzelmi csapdára”, és beleerőltettem volna minden édességünket, a LOVE teaválogatást három ízben, meg még valami szép idézetet, vagy kis ajándékot.  Mivel vásárlóink kétharmada nő, sőt, lehet, hogy ez a taktika bevált volna….

Persze, nem akarom degradálni, megcímkézni ezt az elképzelést, lehet ezt ízlésesre, szépen is csinálni – ezt a ziccert kihagytam.

Azon is kér gondolkodnom, hogy „mi lett volna ha”, egészen egyszerűen, ebből le kell vonnom a tanulságot.

És még egy fontos tényező – mindenki szeret meglepetést kapni. Még az is meglepetés, ha tudom, hogy kapok, vagy kaphatok valamit. Az viszont csúnya csalódás, ha számítok erre, és még sem kapok semmit…. Annál már a legkisebb ajándék (Valentin nap= Tibi csoki) is jobb.

No, jövőre már okosabban készülök erre a remek alkalomra, és már most kezdem gyűjteni az ötleteket, mivel lephetem meg majd, pl. Önt.


Olvasna még több bejegyzést is?