Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Fogyás 2.0 - egy kis kiegészítés

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2018.01.26 09:13
Fogyás 2.0 - egy kis kiegészítés

Előző, fogyással kapcsolatos cikkünket kiemelkedően sokan olvasták. Sokakat érint ez a szó szerint “húsba vágó” téma. Ahogy azt előzőleg is olvashatta, a plusz kilók ledolgozása nem egy egy lépéses folyamat.

Előző, fogyással kapcsolatos cikkünket kiemelkedően sokan olvasták. Sokakat érint ez a szó szerint “húsba vágó” téma. Ahogy azt előzőleg is olvashatta, a plusz kilók ledolgozása nem egy egy lépéses folyamat.

Többféle fegyvert kell bevetnünk, és kitartás, türelem kell hozzá. Gondoljon csak bele,a súlyfelesleg sem néhány nap alatt keletkezett, idő kell ahhoz is, hogy beinduljanak bizonyos zsírégető folyamatok.

Nehezen induló fogyás: Ha visszavesszük a szénhidrát mennyiségét, és elkezdjük átalakítani a táplálkozásunkat, (többször, kevesebb étel maréknyi, magok, friss gyümölcsök, aszalványok, fahéj, citromos víz) plusz megvan a napi 20 percnyi, izzasztó mozgás, az első hét után már 1-2 kilót biztosan leadunk. Azt is tudomásul kell venni, hogy a szervezetünk csak nehezen nyúl a zsírtartalékokhoz, de rá lehet venni. Ekkor jön a neheze - itt nem szabad abbahagyni. A magas rosttartalmú ételek pl. az útifű maghéj, és sok folyadék - igen, ezek is szükségesek az eredményhez.

Nekem ez egy nehéz szakasz volt, elkezdtem kifogásokat keresni, hogy nem birok napi 2 L vizet meginni, és nincs időm mozogni. Túl hideg van, esik az eső, stb.

Ha ekkor abbahagyom, az összes eddigi részeredmény elveszik, felesleges lesz, és jöhet az “én megpróbáltam mindent, de….”

És itt van az átbillenési pont. Ha a fenti nehézségen valahogy átvergődtem magam, jöttek a részeredmények. És a megerősítések, lám, sikerül ez……

Szintén saját tapasztalat: heti egy (de kettő sem árt) szauna.  3x 15 perc forró finn szauna, 3 x 15 perc pihenés. Persze, ide sem kiszáradtan érdemes érkezni, előtte igyunk sok vizet, és lehetőleg evés után 2-3 órával szaunázzunk. Közhely, de igaz, az izzadás remekül méregtelenít. Ne az alsó padra üljünk le, hogy nehogy megizzadjon a hajunk, jajj, mi lesz a frizuránkkal…. A forró szauna – hideg zuhany (vagy merülés) lényege a minél nagyobb hőkülönbség. Én azt vettem észre, hogy talán ez miatt a nagyon melegeket, és a nagyon hidegeket is jobban tűröm, és ezt a szaunamester is megerősítette.

Még egy nagyon fontos dolog: ne éhezzünk! Azt senki sem szereti, ingerült lesz, és az egészet megette a fene... még egyszer leírom: többször, kevesebb étel - ez a megoldás.

A goji bogyó, és a fogyás. Sok goji-t adunk el. Ez egy remek aszalvány, számtalan előnyös tulajdonsággal, rengeteg szerves C-vitamin, fehérje, és más bioaktív anyagot tartalmaz. Több vásárlónk is kérdezett ennek az aszalványnak a fogyással kapcsolatos hatásáról. Önmagában ez sem fogyaszt, csak elősegíti a fogyást. Illetve, ha csak goji-t eszünk, akkor biztosan lefogyunk…:-))) Szóval, mindenképpen érdemes napi egy-két evőkanálnyi goji bogyót enni, ezzel sokat tehetünk az egészségünkért, a lényeg itt is az egyensúly.

Esti hűtőszekrény nyitogatás: Ugye, ez már Önnel is megtörtént? Esti sertepertélés, csak kellene valamit még enni, rágcsálni, hűtő kinyit - becsuk. Á, nem, és különben is, nincs benne semmi finom.... Egyébként lehet, hogy van, csak nem szabad belőle kivenni, és megenni. Tudom, ez sem egyszerű. Alma, narancs?

Összegészében nem olyan nehéz rendszert, és összefüggést találni akár az előző cikkben, akár a fentiekben. Tudom, túl általános, hogy mindenkinek más a habitusa, ritmusa, fontossági sorrendje, de a kutyafáját, ez tényleg így van. Nincs egyértelmű, univerzális, egy mondatos tanács, megoldóképlet.

Biztosan nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb sportmárka szlogenje is ennyi: just do it. csak csináld. Kezdd el.

UPDATE:  Még egy lányeges gondolat: Azzal, ha kicsit leadunk súlyunkból, elsősorban nekünk jobb. És a jobb közérzet, jobb napi hangulat környezetünkre is kellemesebb hatást gyakorol. Szóval, elsősorban, legyünk kcsit önzőek, és az jó lesz mindenkinek - klassz, nem? :-)

Nézd meg a testsúly csökkentésével kapcsolatos, 26 termékünket: