Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Új remény, teljesebb élet - lehetséges?

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2017.07.27 15:04
Új remény, teljesebb élet - lehetséges?

Vége van a télnek. Tudom, sokan szeretik ezt az évszakot, de szerintem mindenki várta mér a hidegek után, azt az első madárcsicsergést, vagy a kevésbé fázós reggeleket. 

Én a tél folyamán bevezettem pár új szokást a reggeleimmel kapcsolatban. Nem volt könnyű, mint a változások, változtatások általában. Nekem ezekben az "elkezdés" a legnehezebb. Persze, már előbb kitalálom, gondolkodom, hogy, miként lesz majd, és miért lesz jobb... na de belekezdeni....

Szóval, reggelente korábban kelek, 6:00 körül.  Meditálok 20 percet, aztán 32 fekvőtámasz, kávéfőzés. Nem minden nap, de naplót írok(kézzel) a kisfiunkról, erre ez a legalkalmasabb időszak. Élvezem a csendet, és hogy még mindenki alszik a családban. Aztán bekapcsolom a laptopomat, és átnézem a levelezésem. Miért? Hogy ne reggel 8:00 után szakadjon rám minden egyszerre, és kicsit felkészültebb legyek.

Reggeli: zabpehely, kókuszos rizstejjel, esetleg magokkal, aszalt gyümölcsökkel. Aztán egy nagy pohár víz, szerves C-vitamin, moringa, ashwagandha - fürdőszoba, öltözés, és indulhat a nap. 

Nincs ebben semmi különös, extra. Pedig szeretek aludni, de így jobban jön ki a ritmus, valahogy rugalmasabb a nap indítása. 

Pedig ezek csak apró változtatások ( nem azonnal álltam ám rá a fentiekre).

A tavasz kezdete jó alkalom erre is. Változtatni, és kicsit jobbá tenni a saját életemet. Önzően hangzik? Pedig, ha én kiegyensúlyozottabb vagyok a fentiek szerint, az a környezetemnek is jót tesz. Igen, ez az a mi pont 0 Ft-ba kerül, mégis, teljesebb, elégedettebb, kiegyensúlyozottabb vagyok. Csak el kell kezdeni

Ha pedig a fizikai testemre, és ennek állapotára gondolok, a tipikus, ilyenkor jelentkező tavaszi fáradtság ellen pedig Ön is töltse fel szervezete tartalékait aszalt gyümölcseinkből, olajos magvainkből, szerves vitaminjainkból. De a gondolkodás, döntés, változtatás - az Ön saját feladata.

Szóval, szép tavszt mindenkinek! :-)


Olvasna még ilyesmit? Nézze meg a többi bejegyzést is.