Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Olasz Borlotti bableves sütőtökkel

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2023.01.15 15:13
Olasz Borlotti bableves sütőtökkel

Melegítsd fel a hűvös estéket ezzel a kiadós, egészséges bab- és sütőtöklevessel. Tálald ezt az alacsony kalóriatartalmú ételt egy darab friss, teljes kiőrlésű kenyérrel. 

Lefagyasztható, egészséges, olasz, vegetariánus repect. 

6 adag. Előkészítés: 15 perc. elkészítés: 30 perc

Tápanyag tartalom, adag

Energia: 258 kcal
Zsír: 11 g, ebből telített: 3 g
Szénhirdát: 21 g, ebből természetes cukor: 6 g
Rost: 7 g
Fehérje: 15 g
só:.0,7 g

Hozzávalók

  • 4 evőkanál olívaolaj , plusz extra tálaláshoz
  • hagyma , apróra vágva
  • 1 egész zeller , kockákra vágva
  • 750 g sütőtök meghámozva, kimagozva és apró kockákra vágva
  • sárgarépa , meghámozva és kockákra vágva
  • gerezd fokhagyma apróra vágva, vagy fokhagymagranulátum
  • 3 evőkanál paradicsompüré, vagy kockázott, hámozott paradicsom
  • 1,2 l csirke alaplé vagy zöldségleves
  • 75 g farro bab vagy árpagyöngy 
  • 50-80 g reszelt parmezán vagy vegetáriánus alternatíva (sörélesztőpehely), plusz néhány forgács a tálaláshoz
  • 400g (konzerv) borlotti bab, lecsepegtetve
  • 2 marék friss bébispenót
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítése

  • 1. LÉPÉS

    Egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a hagymát, a zellert, a sütőtököt és a sárgarépát, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és egy kis színt nem kapnak. Adjunk hozzá 1-2 kanálnyi vizet és egy a  fűszereket, majd fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk a zöldségeket nagyon alacsony lángon párolódni, 5 percig.

  • 2. LÉPÉS

    Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük együtt még pár percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, az alaplevet, a babot, vagy az árpagyöngyöt, a parmezánt, ha használunk, és némi fűszerezést. Pároljuk körülbelül 15 percig, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a babot. Az utolsó percekben adjuk hozzá a friss spenótot. Esetleg fűszerrezzük még , kóstolás után is. 

    3. LÉPÉS
  • Adjuk hozzá a leveshez friss petreszelymet is Kiszedés után, minden tányér tetejére parmezánreszelékkel és egy csepp extra szűz olívaolajjal tálaljuk. 

Egy kicsit másképpen, YouTube video: 

Jó étvágyat ehhez a finom, kiadós olasz leveshez!