Olasz Borlotti bableves sütőtökkel
Melegítsd fel a hűvös estéket ezzel a kiadós, egészséges bab- és sütőtöklevessel. Tálald ezt az alacsony kalóriatartalmú ételt egy darab friss, teljes kiőrlésű kenyérrel.
Lefagyasztható, egészséges, olasz, vegetariánus repect.
6 adag. Előkészítés: 15 perc. elkészítés: 30 perc
Tápanyag tartalom, adag
Hozzávalók
- 4 evőkanál olívaolaj , plusz extra tálaláshoz
- 1 hagyma , apróra vágva
- 1 egész zeller , kockákra vágva
- 750 g sütőtök meghámozva, kimagozva és apró kockákra vágva
- 1 sárgarépa , meghámozva és kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva, vagy fokhagymagranulátum
- 3 evőkanál paradicsompüré, vagy kockázott, hámozott paradicsom
- 1,2 l csirke alaplé vagy zöldségleves
- 75 g farro bab vagy árpagyöngy
- 50-80 g reszelt parmezán vagy vegetáriánus alternatíva (sörélesztőpehely), plusz néhány forgács a tálaláshoz
- 400g (konzerv) borlotti bab, lecsepegtetve
- 2 marék friss bébispenót
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítése
- 1. LÉPÉS
Egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a hagymát, a zellert, a sütőtököt és a sárgarépát, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és egy kis színt nem kapnak. Adjunk hozzá 1-2 kanálnyi vizet és egy a fűszereket, majd fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk a zöldségeket nagyon alacsony lángon párolódni, 5 percig.
- 2. LÉPÉS
Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük együtt még pár percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, az alaplevet, a babot, vagy az árpagyöngyöt, a parmezánt, ha használunk, és némi fűszerezést. Pároljuk körülbelül 15 percig, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a babot. Az utolsó percekben adjuk hozzá a friss spenótot. Esetleg fűszerrezzük még , kóstolás után is.
- Adjuk hozzá a leveshez friss petreszelymet is Kiszedés után, minden tányér tetejére parmezánreszelékkel és egy csepp extra szűz olívaolajjal tálaljuk.
Egy kicsit másképpen, YouTube video:
Jó étvágyat ehhez a finom, kiadós olasz leveshez!