Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Olasz-görög paradicsomleves 1
Vissza a receptekhez

Olasz-görög paradicsomleves

Hozzávalók:

Ha egy alapreceptet többször is megfőzünk, előbb-utóbb el lehet kezdeni, kicsit egyedivé tenni kísérletezgetni. Ez a leves is így született, és mondhatom, nagyon finom, persze, főleg a fűszerek miatt.

Hozzávalók:

1 kisebb fej apróra vágott hagyma 

1 fej burgonya

egy evőkanál házi sós pritaminpaprika

1/4 teáskanál durvára őrölt színes bors

kakukkfű

oregano

2 gerezd fokhagyma

3 teáskanál kókuszvirág cukor

2 x 400 g hámozott darabolt paradicsomkonzerv

Feta sajt

friss, vagy szárított bazsalikom


A hagymát vajon megdinszteljük, majd kevés vizet öntünk hozzá. Apróra vágjuk a burgonyát, és hozzáadjuk (ez sűríti majd),

majd felöntjük 3 dL vízzel.

Ezt összefőzzük, majd hozzáadjuk a házi pritaminpaprikát, a színes borsot, és a fűszereket, illetve az áttört fokhagymát.

15 perc főzés alatt a burgonya is kellőképpen megpuhul. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a kókuszvirág cukrot, és a hámozott, darabolt konzervparadicsomot.

Összeforraljuk, majd tálalás előtt fetasajtot teszünk a tányérba, erre merjük a levest,és a tetejére a friss bazsalikomot teszünk, ami szép is , finom is. :-)

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG