Olasz-görög paradicsomleves
Miért ne lehetne az ötleteket, praktikákat egy levesben elvegyíteni? A paradicsomlevet nem lehet elrontani, ez pedig egy kicsit "felextrázott" változat, nagyon finom, egészséges.
Ha egy alapreceptet többször is megfőzünk, előbb-utóbb el lehet kezdeni, kicsit egyedivé tenni kísérletezgetni. Ez a leves is így született, és mondhatom, nagyon finom, persze, főleg a fűszerek miatt.
Hozzávalók:
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
1 fej burgonya
egy evőkanál házi sós pritaminpaprika
1/4 teáskanál durvára őrölt színes bors
oregano
2 gerezd fokhagyma
3 teáskanál kókuszvirág cukor
2 x 400 g hámozott darabolt paradicsomkonzerv
Feta sajt
friss, vagy szárított bazsalikom
A hagymát vajon megdinszteljük, majd kevés vizet öntünk hozzá. Apróra vágjuk a burgonyát, és hozzáadjuk (ez sűríti majd),
majd felöntjük 3 dL vízzel.
Ezt összefőzzük, majd hozzáadjuk a házi pritaminpaprikát, a színes borsot, és a fűszereket, illetve az áttört fokhagymát.
15 perc főzés alatt a burgonya is kellőképpen megpuhul. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a kókuszvirág cukrot, és a hámozott, darabolt konzervparadicsomot.
Összeforraljuk, majd tálalás előtt fetasajtot teszünk a tányérba, erre merjük a levest,és a tetejére a friss bazsalikomot teszünk, ami szép is , finom is. :-)