FOXPOST automatába rendelve mindössze: 1299 Ft a szállítási költség. A minimális kosárérték 8499 Ft.

Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Kakukkfű utántöltő alutasakban
Kakukkfű, mozsolt, utántöltő alutasakban 250 g
1 124 Ft

Kakukkfű, mozsolt, utántöltő alutasakban 250 g

Kakukkfű utántöltő alutasakban
Kakukkfű utántöltő alutasakban
Kakukkfű utántöltő alutasakban

Kertjeinkben is előszeretettel termelik ezt a finom zöldfűszert, ami hazánkban akár vadon is megterem. Latin neve Thymus serpyllum-vulgaris, több változata is ismert. Illata kellemes, kissé kámforos, ezért más néven “tömjénfűnek” is nevezik. 


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Súly
250 g
Várható kiszállítás
2023.10.06
Gyártó
Mix Fűszerek
Raktáron
1 124 Ft
Egységár: 4 496 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft
Részletek

Kakukkfű - A leggyakoribb fajta a Thymus vulgaris.

Jellegzetes, füstös, enyhén kesernyés aromával. Ízét leginkább akkor fejti ki, ha már a főzés elején az ételhez adjuk.

A kakukkfű a francia konyha egyik jellegzetes fűszere. 

Mártásokba, töltelékekbe, páclevekbe is használják. Nehezebben emészthető levesekhez (bab, borsó, paradicsom, káposzta), főzelékekhez, salátákba,  baromfi- és marhasültekhez, jellemző aromája miatt halakhoz is illik.

Más fűszerekkel is jól kiegészítik egymást: majoránnával, rozmaringgal, babérlevéllel, szerecsendióval, zsályával együtt ízletes. Óvatosan kell adagolni, mert íze nagyon intenzív!

Zöldbabos cukkini recept - kakukkfű is kell hozzá!


Gyógyteaként is megállja a helyét, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó hatását már régen ismeri a népi gyógyászat is. A mediterrán országokban fürdővízbe is szórják, frissítő, üdítő hatása miatt.

A kakukkfű a francia konyha jellegzetes fűszere

A kakukkfű egy olyan fűszer,

amelyet az emberek évszázadok óta használnak ételeik ízesítésére és gyógyításra. Azonban, nem csak finom ízt kölcsönöz az ételeknek, hanem számos egészségügyi előnyt is nyújt.

Ez a fűszer könnyen beszerezhető, gazdag illatával és ízével pedig kiválóan használható a konyhában. Ebben az összefoglalóban minden információt megtalál a kakukkfű fűszerről, hogy jobban megismerhesse és felhasználhassa a mindennapi életében.

Mi az a kakukkfű?

A kakukkfű egy évelő növény, amelynek kis, ovális levelei és lila virágai vannak. Az ázsiai, európai és mediterrán konyhákban használják az ételek ízesítésére.

A fűszer illata és íze erős és keserű, valamint kissé fás és fűszeres. A kakukkfű szárított formában is elérhető, így könnyen tárolható és hosszú ideig eltartható.

Milyen előnyei vannak a kakukkfűnek az egészségre?

A kakukkfűnek számos egészségügyi előnye van. A fűszer hatékony gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ami segít a test számos betegségének kezelésében.

Rendszeres fogyasztása elősegíti a vérnyomás csökkentését, valamint csökkenti az oxidatív stresszt a testben, amely elősegíti a sejtek egészségét. A kakukkfűnek antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságai is vannak, így segít a fertőzések elleni küzdelemben és az immunrendszer erősítésében.

A kakukkfű jól használható szárított, őrölt formában is:

Hogyan használjuk a kakukkfűt az ételek ízesítésére?

A kakukkfű kiválóan használható az ételek ízesítésére, és sokféle ételhez hozzáadható. A fűszer kiválóan illik a húsokhoz, halakhoz, zöldségekhez és szószokhoz. A kakukkfű finomabb és lágyabb ízt kölcsönöz az ételeknek, így a gyerekek is szívesebben fogyasztják azokat. A fűszert a főzés végén érdemes hozzáadni az ételekhez, hogy a terméeszetes illata és íze megmaradjon.

A kakukkfűnek kicsi, illatos levelei vannak,

erős, csípős íze és aromájú. Általában húsételek, pörköltek, levesek és szószok fűszerezésére használják, és gyakran párosítják más fűszernövényekkel, például rozmaringgal, zsályával és oregánóval.

A kakukkfüvet fertőtlenítő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt gyógynövényekben is használják, és néha légúti és emésztési problémák kezelésére is használják.

A kakukkfű frissen és szárítva is használható, mindkét formája más-más ízt és aromát biztosít. A friss kakukkfű finomabb ízű, és gyakran használják köretként, míg a szárított kakukkfű koncentráltabb ízű, és gyakran használják fűszerként. A kakukkfű egy sokoldalú gyógynövény, és sokféle ételhez felhasználható, így a világ számos konyhájában alaptermék.


Származási hely: Egyiptom/Lengyelország

Ismeri további, remek  fűszereinket?

Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (7 vélemény)
(7)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Nyilas Istvánné
2016.07.21
Nálam a kakukkfű a konyhában mindig megtalálható. Szeretem használni a fűszer keverékekben és gyógytea keverékekben. Leggyakrabban főzelékeket ízesítek kakukkfűvel.
Kissimon László
2017.02.19
Kakukkfüvet teaként fogyasztjuk. Jó minőségű , ajánlani tudom másoknak is.
Szűcsné Németh Mária
2017.09.23
Tökéletesen olyan, mintha a frisset használnám.... és nem utolsó szempont számomra a nagy kiszerelés, nincs annyi eldobott zacskó....
Kissimon László
2018.06.08
Teát főzünk belőle, nagyon szeretjük jó minőségű ajánlani tudom másoknak is.
Reményi József
2019.06.06
Csak egy információ: a legolcsóbb bolti kakukkfű kilója 18.000 (!!!) Ft felett van. Egyéb kérdés?
Hasonló termékek