Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Gluténmentes tojásos nokedli kaporral 1
Vissza a receptekhez

Gluténmentes tojásos nokedli kaporral

Hozzávalók:

A nokedlihez:

30 dkg fehér rizsliszt

3 dL bio rizs ital (ízlés szerint lehet zab, vagy bármi más)

2 db nagyobb egész tojás

100 g túró (elhagyható, de ettől finomabb a tészta)

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

kevés himalaya só, és őrölt fekete (vagy fehér)bors

frissen vágott kapor


Ok, egy nagyobb edényben vizet forralunk. Mikor felforrt, hozzáadunk 1 evőkanál himalaya sót.

A nokedlihez való tészta: a lisztet szitáljuk, majd hozzáadjuk a rizstejet, a két tojást, és a túrót, valamint a frissen vágott kaprot.

Annyira legyen lágy a tészta, hogy a tésztaszaggatón keresztül, 

, bele tudjuk szaggatni a kicsit pöcörgő vízbe. Szóval, ezt megpróbálhatom leírni, de ezt a valóságban „érezni” kell. Közepes lángon addig főzzük a beleszaggatott tésztát, míg feljön í víz felszínére, és ehhez képest még +1 percig hagyjuk a vízbe. Ezután leszűrjük, és kevés olajjal megforgatjuk.

Ezután az 5 tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, .

Egy nagyobb serpenyőben némi olívaolajat hevítünk, majd ebbe óvatosan beleforgatjuk a nokedlit, és ráöntjük a felvert tojásokat. Rövid ideig összeforgatva süssük, de ne sokáig, kiszáradhat.

Az igazi tojásos nokedlihez fejes saláta is jár. Én annyira nem szeretem a cukros lében megforgatott salátát, de azzal az igazi. A friss salátát megmossuk, kisebb tálban mézet, olívaolajat, és citromlevet keverünk, majd ezzel locsoljuk le a salátát.

Jó étvágyat!

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG