Gluténmentes tojásos nokedli kaporral
Jó ételeket nem túl nehéz készíteni. Ez itt éppen:
- Gluténmentes
- Vegán
- Finom.
A nokedlihez:
30 dkg fehér rizsliszt
3 dL bio rizs ital (ízlés szerint lehet zab, vagy bármi más)
2 db nagyobb egész tojás
100 g túró (elhagyható, de ettől finomabb a tészta)
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
kevés himalaya só, és őrölt fekete (vagy fehér)bors
frissen vágott kapor
Ok, egy nagyobb edényben vizet forralunk. Mikor felforrt, hozzáadunk 1 evőkanál himalaya sót.
A nokedlihez való tészta: a lisztet szitáljuk, majd hozzáadjuk a rizstejet, a két tojást, és a túrót, valamint a frissen vágott kaprot.
Annyira legyen lágy a tészta, hogy a tésztaszaggatón keresztül,
, bele tudjuk szaggatni a kicsit pöcörgő vízbe. Szóval, ezt megpróbálhatom leírni, de ezt a valóságban „érezni” kell. Közepes lángon addig főzzük a beleszaggatott tésztát, míg feljön í víz felszínére, és ehhez képest még +1 percig hagyjuk a vízbe. Ezután leszűrjük, és kevés olajjal megforgatjuk.
Ezután az 5 tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, .
Egy nagyobb serpenyőben némi olívaolajat hevítünk, majd ebbe óvatosan beleforgatjuk a nokedlit, és ráöntjük a felvert tojásokat. Rövid ideig összeforgatva süssük, de ne sokáig, kiszáradhat.
Az igazi tojásos nokedlihez fejes saláta is jár. Én annyira nem szeretem a cukros lében megforgatott salátát, de azzal az igazi. A friss salátát megmossuk, kisebb tálban mézet, olívaolajat, és citromlevet keverünk, majd ezzel locsoljuk le a salátát.
Jó étvágyat!