Gyömbéres illatos keksz
A kekszek manapság szerintem kicsit háttérbe szorultak. Persze, sokféle kapható az üzletekben, de az otthon sütött változatoknak, ugye, nincs párja. A gyömbér pikáns ízt ad hozz, érdemes elkészíteni:
Hozzávalók
250 g finomliszt
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1-2 g fahéj (őrölt)
160 g cukor, vagy 200 g eritrit
12 dk g vaj
1 db tojás (kissé felverve)
1 teáskanál méz.
Elkészítés
A lisztet és a szódabikarbónát egy tálba szitáljuk, összekeverjük.
Hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot.
Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojást és a mézet, majd jól összekeverjük.
Miután összeállt a tészta, teáskanálnyi darabokat golyókká formálunk, majd ellapogatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Addig sütjük, amíg kicsit megbarnul. 180 C fokon ez kb 20 perc