Kandírozott áfonyás muffin
Vannak rém egyszerű, mégis, tökéletes receptek, ízkombinációk. Ezt a muffint pl kevesebb, mint fél óra alatt cakli pakli el tudod készíteni. Az áfonyát is helyettesítheted más gyümölcssel, bár szerintem a savanykásabb íze jól passzol a tésztához. Lássuk is:
Bűnös élvezet, amit sose bánunk meg!
Hozzávalók:
25 dkg fehér rizsliszt,
1 evőkanál sütőpor
1 csomag vaníliáscukor, vagy vanilia őrlemény
10 dkg nádcukor,
10 dkg vaj
2 db tojás
2,5 dl natúr joghurt
15 dkg kandírozott áfonya vagy egyéb aszalt gyümölcs
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Ha nem szilikon formát használunk, akkor a papírformákat a muffin sütőforma mélyedéseibe tesszük vagy vékonyan kivajazzuk a formát.
A joghurttal elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, majd
a lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tojásokkal összedolgozzuk. A tésztát a sütőformába töltjük és belenyomkodjuk az aszalt gyümölcsöket. Tetejét díszítsük porcukorral.
Elkészítési idő: 25 perc