Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Kandírozott áfonyás muffin

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.03 09:18
Kandírozott áfonyás muffin

Vannak rém egyszerű, mégis, tökéletes receptek, ízkombinációk. Ezt a muffint pl kevesebb, mint fél óra alatt cakli pakli el tudod készíteni. Az áfonyát is helyettesítheted más gyümölcssel, bár szerintem a savanykásabb íze jól passzol a tésztához. Lássuk is: 

Bűnös élvezet, amit sose bánunk meg!

Hozzávalók:
25 dkg fehér rizsliszt,
1 evőkanál sütőpor
1 csomag vaníliáscukor, vagy vanilia őrlemény
10 dkg nádcukor,
10 dkg vaj
2 db tojás
2,5 dl natúr joghurt
15 dkg kandírozott áfonya vagy egyéb aszalt gyümölcs

Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Ha nem szilikon formát használunk, akkor a papírformákat a muffin sütőforma mélyedéseibe tesszük vagy vékonyan kivajazzuk a formát.

A joghurttal elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, majd
a lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tojásokkal  összedolgozzuk.  A tésztát a sütőformába töltjük és belenyomkodjuk az aszalt gyümölcsöket. Tetejét díszítsük porcukorral.

Elkészítési idő: 25 perc