Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Kókuszos zabpelyhes keksz chia magokkal 1
Vissza a receptekhez

Kókuszos zabpelyhes keksz chia magokkal

Hozzávalók:

A magzsolán törekszünk arra, hogy egyszer-nagyszerű recepteket írjuk vásárlóinknak. No, ez egy olyan lesz, de először egy kis előtörténet ehhez:

Van egy régi barátom, Csaba, aki már körbehajózta többször is a Földet, és végig is fotózta. Szóval, fogott már fényképezőgépet a kezébe. Őt kerestem meg először, hogy lenne-e kedve velünk forgatni pár receptet? Miután igent mondott, megrendelem Melindát, egyik vegán törzsvásárlónkat, és őt is felkértem, jöjjön velünk sütni egyet.

Szóval, a jó hangulat adott volt, Melinda pedig Zizi frissen megjelent könyvéből hozott egy kókuszos süti receptet.

A forgatás jó két órán keresztül történt, és sokat nevettünk, igazán jól éreztük magunkat – ez a sütés-főzés egyik célja, nem? :-) Aztán még Csaba legalább ennyit dolgozott az utómunkával, vágással, feliratozással.

Így született meg ez az első videó recept.  Aztán készült még kettő, ezek már fenti is vannak a magzsolán, ITT és ITT, valamint Facebook, és Instagram oldalunkon is. Mivel nagyon sokan nézitek, ígérem, foly. köv.

Szóval a receptet köszönjük Zizinek, látogassatok el oldalára, nézzetek bele frissen  megjelent könyvébe is, innen az ötlet, egy kis kiegészítéssel – Melinda chia magot is tett a sütibe:


Hozzávalók 18-18 db kekszhez:

100 g apró szemű zabpehely

100 g kókuszreszelék

100 g barna rizsliszt

50 g tönköly fehérliszt

80 g kókuszvirág cukor

100 g kókuszolaj, felolvasztva

2 ek. rizsszirup

2ek. forró víz

1 evőkanál chia mag, 3 evőkanál vízben beáztatva

1 tk. szódabikarbóna

¼ tk őrölt vanília

1 . Melegítsük a légkeveréses sütőt 175 fokra, és béleljünk ki egy nagyobb lapos tepsit sütőpapírral.

2 . Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a kókuszolajat, és adjuk hozzá a rizsszirupot, keverjük össze, és húzzuk félre.

3. Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a liszteket, vaníliát, chia magot, a szódabikarbónát, és a kókuszvirág cukrot. Ehhez végül öntsük hozzá a rizsszirupos kókuszolajat, és az egészet keverjük össze, kézzel. Ahhoz, hogy ne ragadjon a tészta, adjuk hozzá két evőkanál forró vizet.

4 . l gyúrjuk össze az egészet, és formázzunk diónyi golyókat a tésztából. Ezeket tegyük a sütőpapírra a te4psiben, és a tenyerünkkel lapítsuk le.  Az előmelegített sütőben süssük 15 percig, amíg aranybarnára pirulnak.


TIPP: sütés előtt még zabpelyhet, vagy kókuszreszeléket is szórhatunk rá. Esetleg olajos magvakkal is kiegészíthető. Zárt dobozban hetekig is eláll.

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG