Lazacos rakott tök
Lazacos rakott tök. Melepően finom, egyszerű recept, ami könnyű, és télen-nyáron elkészíthető.
Ebédre, vagy vacsorára is ideális! Készítsd el te is ezt a tepsis ételt.
Lazacos rakott tök, tepsiben sütve. A főzőtök egy finom, gyenge hozzávaló, amihez már szinte minden évszakban hozzá lehet jutni.
Főzeléknek is remek, de tölteni is lehet, sütni, rántani is nagyszerű.
Ez a recept a lazac rajongóinak lett kitalálva. Én a tököt kissé túlfőztem, de így is isteni lett! Nagyon szépen mutat tálalva a rózsaszín lazac darabokkal! 4 adagra elegendő.
Extraként pár csepp citromlé is mehet a tetejére, és megszórhatjuk még friss kaporral is.
Hozzávalók:
1 db főzőtök, meghámozva, ujjnyi vastag karikákra szeletelve.
35 dkg friss lazacfilé
5 dL főzőtejszín, vagy laktózmentes bio rizskrém
1 nagy csokor friss kapor
1 db póréhagyma, felszeletelve
só, frissen őrölt színes bors
1 evőkanál magos dijoni mustár
kb. 15 db reszelt cheddar sajt
kevés olívaolaj a sütőtál kikenéséhez.
A lazacos rakott tök elkészítése:
- Enyhén sós vizet forralunk egy fazékban, a sütőt 200 Celsius fokra melegítjük.
- A felkarikázott tök közepét pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Az így kapott „tökgyűrűket” megfőzzük, 4-5 perc alatt.
- A lazacot fél centis csíkokra vágjuk, és még ezt is összedaraboljuk.
- A tejszínt, a dijoni mustárt, és a frissen apróra vágott kaprot egy tálban összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
- A megfőtt tökszeleteket, és az aprított lazacot rétegezve a tálba fektetjük, aztán az egészet meglocsoljuk a kapros szósszal és mehet a cheddar sajt a tetejére.
- Mehet is a forrós sütőbe, kb, 40 percig süssük.
Tálaljuk, és jó étvágyat kívánunk hozzá!