Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Mindent bele jázminrizzsel 1
Vissza a receptekhez

Mindent bele jázminrizzsel

Hozzávalók:

Egyszerű, színes, vidám, vegán... mi kell még? ja, jó fél óra alatt kész is van, könnyen összedobható egytálétel.

Hozzávalók:

2 bögre jázminrizs

1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma

4 szem feldarabolt paradicsom

2 nagyobb paprika, (kaliforniai, vagy kápia)

1 kisebb konzerv, vagy fagyasztott csemegekukorica,

1 bögre apróra vágott ceruzabab (lehet fagyasztott is)

3 evőkanál kókuszzsír, vagy extra szűz olívaolaj

csipetnyi himalaya só

némi őrölt  fehér bors

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, vagy granulátum

1 teáskanál őrölt koriander

1/2 csokor friss petrezselyem.

ELKÉSZÍTÉS:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk Egy nagyobb, lefedhető serpenyőben zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát, és jöhet a zöldbab, és a kukorica. Kevergetve, pár percig pároljuk. Ezek után hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és a fűszereket. Jól elkeverve, alacsonyabb lángon ezt is 3-4 percig pároljuk együtt. TIPP. hozzáadhatunk egy száraz fehérbort is.

Eközben egy kisebb edényben zsiradékon megfuttatjuk a jázminrizst,  majd hozzáöntjük a zöldségraguhoz. Annyi vizet öntsünk hozzá, ami még éppen nem lepi el a rizses-zöldséges keveréket. Így, a serpenyőt lefedve, kis lángon kb. 15 percig főzzük, közben a fűszerek, és a zöldségek már illatozni is kezdenek.. Ha megfőzz, a tűzről levéve, lefedve hagyjuk még 5-*10 percig, hogy a rizsszemek is megdagadjanak - és kész is. A tetejét frissen vágott petrezselyemmel is bátran díszíthetjük.

TIPP: a zöldségek idénytől függően variálhatóak, télen konzerv, vagy fagyasztott változatokból, ahogy a recept is szól, de tavasszal zsenge spárgával, zöldborsóval, hidegebb őszi napokon sütőtökkel, birsalmával is megbolondítható.

Jó étvágyat!

 



Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG