Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Pekándiós pite 1
Vissza a receptekhez

Pekándiós pite

Hozzávalók:

A pekándió igazi, ritka csemege. Ha felbontás után nem eszed meg az egészet, finom pitét tudsz belőle sütni. Nyugi, egyszerű az egész, és nem is kell hozzás sok minden:

Hozzávalók:

A tésztához

160 g Diabester süteményliszt

110 g vaj

40 g eredeti finn nyírfacukor

1 csipet só

A töltelékhez

55 g vaj

50 g kristálycukor (azért kell ez, mert karamellizálódik a tetején)

3 evőkanál akácméz

1 evőkanál főzőtejszín (15-20%-os)

2 marék pekándió

2 evőkanálnyi kandírozott narancshéj

A hideg vajat kisebb kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, cukrot és a csipet sót, majd összegyúrjuk a tésztát. A tészta 3/4-ét belenyomkodjuk a 18 cm átmérőjű pite sütő formába, a másik 1/4-ed részt pedig sodorjuk, és a tészta széléhez illesztjük. Villával kicsit díszítjük a szélét és előmelegített sütőben (170 C-on) 15-20 percig sütjük a tésztát.Miközben elősütjük a tésztát elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben összemelegítjük a vajat, cukrot, mézet és a tejszínt. Pár percig hagyjuk forrni, majd beleszórjuk a pekándiót és a kandírozott narancshéjat, meg . Mikor elősült a tészta, azaz halvány barna színt kapott, ráöntjük a pekándiós tölteléket és visszarakjuk a sütőbe kb. 10-12 percre. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk az elkészült pekándiós pitét.

 



Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG