Pekándiós pite

Néhány hete kapható webáruházunkban a pekándió. Amikor a leírásához keretem anyagot, találkoztam azzal ténnyel, hogy ez az amerikai nemzet sütemény.
A pekándió igazi, ritka csemege. Ha felbontás után nem eszed meg az egészet, finom pitét tudsz belőle sütni. Nyugi, egyszerű az egész, és nem is kell hozzás sok minden:
Hozzávalók:
A tésztához
160 g átszitált liszt
110 g vaj
1 csipet só
A töltelékhez
55 g vaj
50 g kristálycukor (azért kell ez, mert karamellizálódik a tetején)
3 evőkanál akácméz
1 evőkanál főzőtejszín (15-20%-os)
2 marék pekándió
2 szelet kandírozott narancshéj
A hideg vajat kisebb kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, cukrot és a csipet sót, majd összegyúrjuk a tésztát. A tészta 3/4-ét belenyomkodjuk a 18 cm átmérőjű pite sütő formába, a másik 1/4-ed részt pedig sodorjuk, és a tészta széléhez illesztjük. Villával kicsit díszítjük a szélét és előmelegített sütőben (170 C-on) 15-20 percig sütjük a tésztát.Miközben elősütjük a tésztát elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben összemelegítjük a vajat, cukrot, mézet és a tejszínt. Pár percig hagyjuk forrni, majd beleszórjuk a pekándiót és a kandírozott narancshéjat, meg . Mikor elősült a tészta, azaz halvány barna színt kapott, ráöntjük a pekándiós tölteléket és visszarakjuk a sütőbe kb. 10-12 percre. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk az elkészült pekándiós pitét.