Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Pekándiós pite

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2019.03.31 16:33
Pekándiós pite

Néhány hete kapható webáruházunkban a pekándió. Amikor a leírásához keretem anyagot, találkoztam azzal  ténnyel, hogy ez az amerikai nemzet sütemény. 

A pekándió igazi, ritka csemege. Ha felbontás után nem eszed meg az egészet, finom pitét tudsz belőle sütni. Nyugi, egyszerű az egész, és nem is kell hozzás sok minden:

Hozzávalók:

A tésztához

160 g átszitált liszt

110 g vaj

40 g eredeti finn nyírfacukor

1 csipet só

A töltelékhez

55 g vaj

50 g kristálycukor (azért kell ez, mert karamellizálódik a tetején)

3 evőkanál akácméz

1 evőkanál főzőtejszín (15-20%-os)

2 marék pekándió

2 szelet kandírozott narancshéj

A hideg vajat kisebb kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, cukrot és a csipet sót, majd összegyúrjuk a tésztát. A tészta 3/4-ét belenyomkodjuk a 18 cm átmérőjű pite sütő formába, a másik 1/4-ed részt pedig sodorjuk, és a tészta széléhez illesztjük. Villával kicsit díszítjük a szélét és előmelegített sütőben (170 C-on) 15-20 percig sütjük a tésztát.Miközben elősütjük a tésztát elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben összemelegítjük a vajat, cukrot, mézet és a tejszínt. Pár percig hagyjuk forrni, majd beleszórjuk a pekándiót és a kandírozott narancshéjat, meg . Mikor elősült a tészta, azaz halvány barna színt kapott, ráöntjük a pekándiós tölteléket és visszarakjuk a sütőbe kb. 10-12 percre. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk az elkészült pekándiós pitét.