Ricottával és olívával töltött paradicsom
Friss nyári falatkák, tele egészséges hozzávalókkal, hús nélkül. Előételnek, uzsonnának is remek választás. Ajánlott többet készíteni belőle, mert társaságban gyorsan fogy.. :-)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
15-20 szem érett koktélparadicsom
1 dkg fenyőmag
2-3 dkg aszalt paradicsom olajban
10 dkg ricotta
2 dkg friss, vagy morzsolt bazsalikom
10 szem magozott fekete olívabogyó
csipet himalaya só
Vágjuk félbe a paradicsomokat, a belsejét kiskanállal szedjük ki.
A fenyőmagot serpenyőben, alacsony hőfokon kedjük el pirítani, míg aranybarna (és isteni finom illatú) lesz. Az olajos aszalt paradicsomot éles késsel összevágjuk,beletesszük a ricottát, és a bazsalikomot, majd a fenyőmaggal és kb. 3 evőkanálnyi vízzel együtt botmixerrel símára keverjük, és sózzuk-borsozzuk.
A töltetlékkel megtöltjük a félbevágott paradicsomokat, és feélbevágott olívabogyókkal, esetleg friss bazsalikommal, petrezselyemmel díszíthetjük még a tetejét.
Érdemes tálalás előtt legalább 20-30 percig hűtőbe tenni, úgy még finomabb.
Jó étvágyat hozzá!