Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Ricottával és olívával töltött paradicsom

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2016.07.04 12:38
Ricottával és olívával töltött paradicsom

Friss nyári falatkák, tele egészséges hozzávalókkal, hús nélkül. Előételnek, uzsonnának is remek választás. Ajánlott többet készíteni belőle, mert társaságban gyorsan fogy.. :-)

Hozzávalók:

Hozzávalók:

15-20 szem érett koktélparadicsom

1 dkg fenyőmag

2-3 dkg aszalt paradicsom olajban

10 dkg ricotta

2 dkg friss, vagy morzsolt bazsalikom

10 szem magozott fekete olívabogyó

csipet himalaya só

őrölt feketebors

Vágjuk félbe a paradicsomokat, a belsejét kiskanállal szedjük ki. 

A fenyőmagot serpenyőben, alacsony hőfokon kedjük el pirítani, míg aranybarna  (és isteni finom illatú) lesz. Az olajos aszalt paradicsomot éles késsel összevágjuk,beletesszük a ricottát, és a bazsalikomot, majd a fenyőmaggal és kb. 3 evőkanálnyi vízzel együtt botmixerrel símára keverjük, és sózzuk-borsozzuk.

A töltetlékkel megtöltjük a félbevágott paradicsomokat,  és feélbevágott olívabogyókkal, esetleg friss bazsalikommal, petrezselyemmel díszíthetjük még a tetejét.

Érdemes tálalás előtt legalább 20-30 percig hűtőbe tenni, úgy még finomabb.

Jó étvágyat hozzá!