Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Ricottával és olívával töltött paradicsom 1
Vissza a receptekhez

Ricottával és olívával töltött paradicsom

Hozzávalók:

Hozzávalók:

15-20 szem érett koktélparadicsom

1 dkg fenyőmag

2-3 dkg aszalt paradicsom olajban

10 dkg ricotta

2 dkg friss, vagy morzsolt bazsalikom

10 szem magozott fekete olívabogyó

csipet himalaya só

őrölt feketebors

Vágjuk félbe a paradicsomokat, a belsejét kiskanállal szedjük ki. 

A fenyőmagot serpenyőben, alacsony hőfokon kedjük el pirítani, míg aranybarna  (és isteni finom illatú) lesz. Az olajos aszalt paradicsomot éles késsel összevágjuk,beletesszük a ricottát, és a bazsalikomot, majd a fenyőmaggal és kb. 3 evőkanálnyi vízzel együtt botmixerrel símára keverjük, és sózzuk-borsozzuk.

A töltetlékkel megtöltjük a félbevágott paradicsomokat,  és feélbevágott olívabogyókkal, esetleg friss bazsalikommal, petrezselyemmel díszíthetjük még a tetejét.

Érdemes tálalás előtt legalább 20-30 percig hűtőbe tenni, úgy még finomabb.

Jó étvágyat hozzá!

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG