Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal. Igazi finom téli leves
A sütőtök minden formájában finom, na és persze, egészséges is. Igazi üdítő, lélekmelegítő a hidegebb napokon.
Egyszerűen megunhatatlan, ráadásul olcsó és nem kell órákat tölteni az elkészítésével.
Hozzávalók:
60-70 dkg sütőtök
5 dkg vaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma, vagy granulátum
só, bors, petrezselyem, tökmag
szerecsendió, kakukkfű ízlés szerint
1 liter csirkehúsleves, vagy alaplé
1,5 dl tejszín, vagy növényi főzőkrém
némi tökmagolaj
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a tököt, kockázzuk fel, és tegyük félre belőle a magokat.
A vajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a tököt és a fűszereket. Pár percig pároljuk együtt a hozzávalókat és utána öntsük fel húslevessel. Ha puhára főtt a tök, mixeljük össze pürévé és keverjük el tejszínnel. Olivaolajon pirított tökmaggal tálaljuk, és díszítésként tökmagolajjal is meglocsolhatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc