Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal 1
Vissza a receptekhez

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók:

Egyszerűen megunhatatlan, ráadásul olcsó és nem kell órákat tölteni az elkészítésével.

 

 

 

Hozzávalók:

60-70 dkg sütőtök

5 dkg vaj

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma, vagy granulátum

só, bors, petrezselyem, tökmag

szerecsendió, kakukkfű ízlés szerint

1 liter csirkehúsleves, vagy alaplé

1,5 dl tejszín, vagy növényi főzőkrém

némi tökmagolaj

 

 

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a tököt, kockázzuk fel, és tegyük félre belőle a magokat

A vajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a tököt és a fűszereket. Pár percig pároljuk együtt a hozzávalókat és utána öntsük fel húslevessel. Ha puhára főtt a tök, mixeljük össze pürévé és keverjük el tejszínnel. Olivaolajon pirított tökmaggal tálaljuk, és díszítésként tökmagolajjal is meglocsolhatjuk.

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG