Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal. Igazi finom téli leves

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.12 13:24
Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal. Igazi finom téli leves

A sütőtök minden formájában finom, na és persze, egészséges is. Igazi üdítő, lélekmelegítő a hidegebb napokon. 

Egyszerűen megunhatatlan, ráadásul olcsó és nem kell órákat tölteni az elkészítésével.

Hozzávalók:

60-70 dkg sütőtök

5 dkg vaj

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma, vagy granulátum

só, bors, petrezselyem, tökmag

szerecsendiókakukkfű ízlés szerint

1 liter csirkehúsleves, vagy alaplé

1,5 dl tejszín, vagy növényi főzőkrém

némi tökmagolaj

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a tököt, kockázzuk fel, és tegyük félre belőle a magokat

A vajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a tököt és a fűszereket. Pár percig pároljuk együtt a hozzávalókat és utána öntsük fel húslevessel. Ha puhára főtt a tök, mixeljük össze pürévé és keverjük el tejszínnel. Olivaolajon pirított tökmaggal tálaljuk, és díszítésként tökmagolajjal is meglocsolhatjuk.

 

Elkészítési idő: 30 perc