Vegán tepertőkrém salátával
Kezdő vegánoknak is ajánlott, egyszerű-nagyszerű recept. Egészen egyedi íze van, mindenki imádni fogja, készítsd el te is! :-)
Hozzávalók:
Csupa egyszerű alapanyag - ebből áll a kecskeméti ÉlőÉtelbár receptje.
Forgattunk hozzá egy kis filmet, így aztán végig is néztük az elkészítés folyamatát - nem túl bonyolult -
és nagyon finom! Csak neki kell kezdeni, és mint minden receptnél, itt is érdemes variálni, kísérletezni.
Hozzávalók:
20 dkg hántolt napraforgómag
1 kisebb fej, vagy fél gerezd lila hagyma, nagyobb darabokra vágva
1/2 pritamin, vagy kápiapaprika szintén nagyobb darabokban
1 teáskanál himalaya só (én kevesebbet tettem bele, de ízlés kérdése)
némi őrölt feketebors (ld. fentebb)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál mustár
a salátához:
1 pritaminpaprika
1 paradicsom
apróra vágott metélőhagyma
fél fej lolo rosso saláta.
némi citrombors
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés: az alapanyagokat összeturmixoljuk, elkészítjük a salátát,
és teljes kiőrlésű kenyérre kenve, már tálalhatjuk is.
nagyon finom! :-)