Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Vegán tepertőkrém salátával

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2017.02.01 12:48
Vegán tepertőkrém salátával

Kezdő vegánoknak is ajánlott, egyszerű-nagyszerű recept. Egészen egyedi íze van, mindenki imádni fogja, készítsd el te is! :-)

Hozzávalók:

Csupa egyszerű alapanyag - ebből áll a kecskeméti ÉlőÉtelbár receptje.

Forgattunk hozzá egy kis filmet, így aztán végig is néztük az elkészítés folyamatát - nem túl bonyolult - 

és nagyon finom! Csak neki kell kezdeni, és mint minden receptnél, itt is érdemes variálni, kísérletezni.

Hozzávalók:

20 dkg hántolt napraforgómag

1 kisebb fej, vagy fél gerezd lila hagyma, nagyobb darabokra vágva

1/2 pritamin, vagy kápiapaprika szintén nagyobb darabokban

1 teáskanál himalaya só (én kevesebbet tettem bele, de ízlés kérdése)

némi őrölt feketebors (ld. fentebb)

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál mustár

a salátához: 

1 pritaminpaprika

1 paradicsom 

apróra vágott metélőhagyma

fél fej lolo rosso saláta. 

némi citrombors

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés: az alapanyagokat összeturmixoljuk, elkészítjük a salátát, 

és teljes kiőrlésű kenyérre kenve, már tálalhatjuk is.


nagyon finom! :-)