Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
GAL Multivitamin cseppek + kapszulák PLUSZ
GAL Multivitamin PLUSZ (+) kapszulák és italpor, ÚJ receptúra! 30 adag
13 481 Ft 
12 499 Ft
7

GAL Multivitamin PLUSZ (+) kapszulák és italpor, ÚJ receptúra! 30 adag

GAL Multivitamin cseppek + kapszulák PLUSZ
GAL Multivitamin cseppek + kapszulák PLUSZ
GAL Multivitamin cseppek + kapszulák PLUSZ

A GAL Multivitamin PLUSZ termékünket a legújabb kutatások fényében fejlesztettük ki, figyelembe véve a természetességet és életszerűséget. Így tehát -  minden vitamint, ásványianyagot, nyomelemet ideális formában, mennyiségben és arányban tartalmaz, nem eltérve attól, ahogyan ezekhez állandó tápanyagdús, változatos táplálkozással juthatnánk. 


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Súly
150 g
Várható kiszállítás
2024.04.25
Gyártó
GAL
Raktáron
13 481 Ft 
12 499 Ft
Egységár: 86 Ft/g
Kezdete: 2024.04.09   Vége: 2024.04.23
Kedvezmény 7
Megtakarítás 982 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
Részletek

GAL Multivitamin PLUSZ, kapszulák és italpor, ÚJ receptúra! 30 adag

- Változás a régi receptúrához képest: A vízoldékony összetevők 2 kisebb kapszulában foglalnak helyet a korábbi 1 nagy helyett, amely a teljes emésztőrendszeri nyugalmat segíti elő. Továbbiakban a Kolin-cseppek külön termékben találhatóak meg a szabadabb adagolhatóságért. 

Egy teljes értékű multivitamin

előállítása nem könnyű feladat. Több gyártó is készít ilyesmit, több-kevesebb sikerrel, általában összepréselve mindent egy kapszulában - viszont olcsón (=gyatrább minőségben). Lényeges szempont, hogy a vízben, és a zsírban oldódó összetevők megfelelő arányban, egymással összhangban, és lehetőleg szerves forrásból származók legyenek.

Ez a készítmény minden vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet ideális formában, mennyiségben és arányban tartalmaz, nem eltérve attól, ahogyan ezekhez állandó tápanyagban dús, változatos táplálkozással juthatnánk.

Honnan szárzmaznak az alapanyagok?

Ezeknek a hatóanyagoknak mindegyike természetben megtalálható forma, jelentős részük organikus termesztésből származó (bio) gyógy- és fűszernövényekből van kivonva, így azon ko-faktorokból is tartalmaz, amelyek e növényekben aligha véletlenül vannak jelen a bennük lévő vitaminok/ásványok mellett.

A mennyiségek esetében végig fontosnak tartottuk, hogy a napi adag biztosan tartalmazza a hatásosnak talált dózist, de semmi esetre se lépje túl az életszerű mennyiségeket, azaz azt a mennyiséget, amit táplálkozással már nem is lehetne fedezni sehogyan sem.

Ahol tehát azt látjuk, hogy a termék valamiből az NRV (hivatalosan ajánlott napi bevitel) több száz vagy akár több ezer %-át tartalmazza, nem kell megijedni (pl. egy marék kagyló kb. 2000%-át tartalmazza a hivatalosan ajánlott B12-mennyiségnek, és mégis nagyon is egészséges lenne naponta ennyi kagylót vagy B12-t elfogyasztani).

Ez azért van így, mert a hivatalosan ajánlott értéket valójában inkább „az életben maradáshoz feltétlenül szükséges minimális mennyiség”–nek kellene hívni… Az NRV igen ritkán reprezentálja a valóban ideális mennyiséget.

Talán meglepő, de legalább annyira fontos az is, hogy mi nincs benne, mint az, hogy mi mindent tartalmaz… Hiszen éppen ez ösztökélt minket egy új multivitamin megalkotására, mert úgy láttuk, hogy nincs egy sem itthon és az EU-ban, amiben ne lenne legalább egy olyan összetevő, amiért e sorok írója mondjuk be nem szedné, ha fizetnének sem… (és itt elsősorban nem is a segédanyagokra, hanem a hatóanyagok rossz formáira vagy éppen túlzott mennyiségeire gondolunk).

Bár minden felhasznált hatóanyagforma eleve kiváló felszívódással rendelkezik, azt BioPerine®-nel is fokoztuk. Továbbá arra is ügyeltünk, hogy a vízoldékony és zsíroldékony összetevőket ne keverjük, hogy a számukra ideális hasznosulást és stabilitást biztosító mátrixban lehessenek külön-külön:

A vízoldékony (hidrofil) összetevők, pl a C-vitamin -  egy gyomorsavnak ellenálló, vegán kapszulában kaptak helyet, így azok mind sértetlenül túljutnak a gyomron, egyenesen a felszívódásukhoz ideális helyre, a vékony-, majd a vastagbélbe kerülnek.

A zsíroldékony (lipofil) összetevők pedig a belekből közvetlenül, gyorsan felszívódó, epesavat nem igénylő MCT-olajban oldva, természetes tokoferolokkal/tokotrienolokkal és görög zsálya-kivonattal stabilizálva vannak jelen, olajos cseppek formájában.

A fontos B9-vitamint kizárólag annak szervezetünkben is megtalálható, aktív metil-folát formájában tartalmazza, és semennyit a szokásos folsav-formájában, ami egy halmozódni képes, természetidegen anyag, és a szintje több betegséggel is korrelációt mutat. Szégyen, hogy szinte minden készítményben, még a terhesvitaminokban is megtalálható (még ha metil-folát is van mellette, akkor is baj, ha folsav jelen van).

A szokásos multivitamin összetevőkön túl nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamin-komplexet és bambuszból nyert szilíciumot is.

Fogyasztási javaslat:

Opcionális kiegészítési javaslatunk arra az esetre, ha nem fogyaszt átlagosan napi 2 db tojássárgáját + heti 1-2 alkalommal májat és sósvízi halat/herkentyűt: GAL Omega-3 Eco + GAL Kolin-só. Vagy egyszerűen javasoljuk, váltson ilyen esetben a GAL+ Multivitaminra, ami többek közt még ezeket is tartalmazza.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Napi adag:

1 db Lipofil olajkapszula (barna) + 2 db Hidrofil porkapszula (narancssárga) + 5 ml (4,4 g) komplementer italpor.

Felhasználási javaslat:

Lipofil olaj- és Hidrofil por-kapszulák:

Étkezés közben, pár korty folyadékkal bevehetők, lehetőleg a reggelinél vagy ebédnél, s ne a vacsoránál. Bevehető mindhárom kapszula egyszerre, de a magas vitamin- és ásványianyag-tartalom miatt előnyös a két egyforma hidrofil kapszulát egy-egy étkezésnél bevenni, az emésztőrendszeri diszkomfort-érzést így az arra érzékenyek is elkerülhetik.

Komplementer italpor:

Folyadékban oldandó. Bár egyszerre is megiható, a hasznosulás maximalizálásához előnyösebb több részletben. Feloldás után 8 órán belül érdemes elfogyasztani, célszerű hát reggel és délután készíteni 1-1 adagot, 2,5-2,5 ml porból. Napközben így kényelmesen elkortyolgatható.

A termékből kikerült a Kolin, mivel a visszajelzésekből származó tapasztalatunk, és a kolinnal kapcsolatos újabb vizsgálatok is egy irányba mutatnak: a kolin-kiegészítés fajtája és módja egyénenként eltérően optimális. Van, akinek a lecitin, másnak a kolin-só vagy egyéb kolin-forrás a legmegfelelőbb, illetve pl. bőséges quinoa- és/vagy tojássárgája-/májfogyasztás mellett akár fölösleges is pótolni. Minderről bővebben olvashat, és az egyéni kolinszükségletét is megismerheti a kolin.gal.hu oldalon.

Összefoglalva: Beszedhető minden (kapszulák + italpor) egyszerre is bármelyik főétkezéskor, de ha az emésztőrendszere érzékeny és/vagy a maximumot szeretné kihozni a termékből, akkor érdemes az említett módokon, több részletben szedni

 

gal multivitamin plusz

Napi adag tartalmaz:

A-vitamin (Fenntartható, "orangután-barát" gazdaságból származó, RSPO-minősített vöröspálma gyümölcsből nyert karotinoidokból és retinol-palmitátból.) 5000 NE / 3000 mcg RE *NRV 188%
D3-vitamin (kolekalciferol - lanolinból előállítva) 4000 NE *NRV 2000%
E-vitamin (Fenntartható, "orangután-barát" gazdaságból származó, RSPO-minősített vöröspálma gyümölcsből és növényi olajokból nyert tokoferolokból és tokotrienolokból. A tokoferolok min. 20%-a gamma-tokoferol.) 100 NE  /  67 mg alfa-TE *NRV 558%
K-vitamin-komplex (K1- és K2-vitamin a természetben előforduló ún. transz-formáikban) 1000 mcg *NRV 1333%
K1-vitamin (fillokinon - természetes transz-izomér) 990 mcg -
K2-vitamin (K2&Olive® menakinon-7 - természetes ún. all-trans forma, a tradicionális japán B. subtilis natto szójamentes növényi fermentációjából vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval kinyerve olívaolajjal) 10 mcg -
Görög zsálya-levél szuperkritikus kivonata (Salvia triloba) [10-15:1] 2 mg -
C-vitamin (L-aszkorbinsavból és bio indiai egres (amla)-kivonatból**) 500 mg *NRV 625%
B1-vitamin (tiamin-hidrokloridból és bio növényi-kivonatokból**) 50 mg *NRV 4545%
B2-vitamin (riboflavin részben bio növényi kivonatokból**) 15 mg *NRV 1071%
B3-vitamin (niacinamidból és bio növényi kivonatokból**) 16 mg *NRV 100%
B5-vitamin (d-kalcium-pantotenátból és bio növényi kivonatokból**) 25 mg *NRV 417%
B6-vitamin (piridoxin-hidrokloridból, piridoxal-5-foszfatázból és bio növényi kivonatokból**) 25 mg *NRV 1786%
B7-vitamin (d-biotin részben bio növényi kivonatokból**) 750 mcg *NRV 1500%
B9-vitamin (Extrafolate-S® metil-folát kálcium-sója + nyomokban bio növényi kivonatokból** származó folát is) 300 mcg *NRV 150%
B12 (metilkobalamin) 100 mcg *NRV 4000%
Cink (szerves formában: cink-biszglicinátból és bio növényi kivonatokból**) 15 mg *NRV 150%
Réz (szerves formában: réz-glükonátból és bio növényi kivonatokból**) 1,5 mg *NRV 150%
Molibdén (molibdenát-só: nátrium-molibdenát) 100 mcg *NRV 200%
Króm (Chromax® szerves króm-pikolinátból és bio növényi kivonatokból**) 50 mcg *NRV 125%
Szelén (szelenometionin, metil-L-szelenocisztein és metil-L-szelenoglutation inaktivált szelénes élesztőből és bio mustármag vizes kivonatából) 120 mcg *NRV 218%
Szilícium (bio bambusz vizes kivonatából) 5 mg -
Bór (Borax: nátrium-borát) 2 mg -
Jód (Kálium-jodidból és bio Ascophyllum nodosum barnamoszatból) 225 mcg *NRV 150%
BioPerine® (feketebors-kivonat 95% piperinre standardizálva) 2,5 mg -
*Felnőttek számára ajánlott napi bevitel
**Organikus gazdálkodásból származó indiai egres (amla)- és guava-gyümölcs, szent bazsalikom- és curry-levél, és citromhéj vizes kivonatainak mátrixa.
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Bíróné Cseh Éva
2024.01.18
Meg vagyok elégedve. Nem először rendeltem ezt a terméket, mert határozottan jó.
Előnyök: Minden megvan egyetlen dobozban, ami az életmódomhoz elengedhetetlen. Nagy dózisú vitamin és ásványi anyag elfogadható áron.
Hasonló termékek