Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Agar agar
Agar agar 100 g
1 999 Ft

Agar agar 100 g

Agar agar
Agar agar
Agar agar

Az agar agar egy zselésítő, sűrítő alapanyag. Valójában ez egy hosszú láncú szénhidrát, bizonyos vörös alga-fajok sejtfalának alkotóeleme. Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez, amely melegítés során is stabil marad. Az agar agar-t gyakran más zselésítőkkel kombinálva használják.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet. 

Várható kiszállítás
2022.12.05
Gyártó
magzsola
1 999 Ft
Egységár: 19 990 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Mi az Agar agar? Egy zselésítő, sűrítő alapanyag. Valójában ez egy hosszú láncú szénhidrát, bizonyos vörös alga-fajok sejtfalának alkotóeleme. Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez, amely melegítés során is stabil marad.

Gyakran más zselésítőkkel kombinálva használják.Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Maláj eredetű szó jelentése: kocsonya. agar 100g. Por formájában sárgásfehér, elkészítve áttetsző. 

Agar Agar előállítás - hogyan készül?

Forró víz segítségével különféle vörös alga-fajokbónyerik. A többféle, színpompás, szárnyasan elágazó, páfrányra emlékeztető növényt javarészt már mesterséges tengeri telepeken tenyésztik, és akár 80 méter mélységben is még aktívan növekszik.

Tulajdonképpen ez az anyag az algák növényi nyálkája, az agarophyta  - ezt már több, mint 2000 éve gyógyítási célokra is használták Kínába, Koreában, és Japánban is.

A különböző, főként a Csendes Óceánban és a Földközi Tengerben előforduló moszatok (ez a termékünk éppen Spanyolország partjairól származik) szolgáltatják a szükséges "termést."

Az eljárás során az algát a napon megszárítják, extrahálják (szárítják), majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok, zsírsavak és jód megmarad. 

Lényeges szempont, mint pl. a szőlőmag őrleménynél is, hogy lehetőleg minél apróbbra, finomabbra legyen darálva, hiszen szervezetünkben annál jobban hasznosul, minél apróbbak a szemcsék, annál jobb a felszívódás. A por maga sárgásfehér, félig áttetsző színű.

Az agar agar használata:

Felhasználása az élelmiszerekben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek, valamint azok a termékek jelentik, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók.

agaragar agar-agar

Használata a következő termékekben engedélyezett:


• Dzsem, lekvár, zselé (max. 10 g/kg)
Édességek (mennyiségi korlátozás nélkül)
• Joghurt (mennyiségi korlátozás nélkül)
• Fűszer készítmények, húskészítmények pácai és bevonatai (mennyiségi korlátozás nélkül)

Az agar agar egy teljesen ízmentes, szagtalan, átlátszó anyag.

Hideg vízben megduzzad, ezért aztán kiválóan kocsonyásít, gyümölcs, illetve zöldségzselét, dzsemet, lekvárt. Használják még desszertek, pudingok állagának javításához is, illetve remek aszpik alapanyag. Ez egy egészségesebb, növényi zselatinféleség, mint az állati bőrből, és csontból kivont, hagyományos változat.

Nem merevedik túl gyorsan, és tömörebb is. Már 1%-os oldata is szilárd gél eredményez. Nagyon gazdag természetes jódban, kalciumban, vasban. Ráadásul, teljesen kalóriamentes. :-)

Különösen Japánban, Kínában, Koreában a különféle algák nem csak ínyencségként , hanem alapélelmiszerként is szerepelnek a mindennapok táplálkozásában, talán, ezért is egészségesebbek, és hosszabb életűek  az ott lakók.

A japán konyhában előszeretettel alkalmazzák, zselésítő hatása miatt. Az algák egyébként is tartalmaznak olyan, bioaktív anyagokat.

A tengeri alga egészségügyi előnyei

Magas rosttartalma miatt akár fogyókúrák, diéták kiegészítője is lehet,  -akárcsak az útifű maghéj - hiszen fokozza a teltségérzetet, és jó hatással van a bélrendszer, emésztőrendszer működésére is. 

Ezen kívül gyümölcsborok előállításkor derítőszerként alkalmazzák, illetve aromák és más adalékanyagok hordozóanyagaként is használják.

Hazánkban, és itt , a magzsolán kedvelt termék a főleg lekvárfőzésnél használatos PEKTIN is nagyon népszerű termék. Ráadásul, most ez koncentrált formátumban is beszerezhető, ebből egy csomag, ami 80 g 20-25 kg gyümölcshöz is elegendő!

A National Ocean Service (NAS) szerint a tengeri moszat az óceánokban, tavakban és folyókban növekvő növény- és algafajok általános neve. A növények a makroalgáknak nevezett klorofillt tartalmazó többsejtű növények csoportjába tartoznak, és jellemzően három csoportba sorolhatók:

  • zöld algák (chlorophyta),

  • barna algák (ochrophyta, phaeophyceae) és

  • vörös algák (rhodophyta).

Ellentétben a hagyományos gyomokkal, amelyek gyorsan növekednek és károsíthatják az élőhelyet, ahol megjelennek, a tengeri moszat elengedhetetlen a tengeri élővilág számára. A NAS szerint táplálékot és menedéket biztosít számos szervezet számára, és az egészséges vízi, vagy akvakultúra létfontosságú eleme.

Míg a nyugati kultúrákban kevésbé népszerűek, az emberek, különösen a tengerparti közösségekben őshonosok, évezredek óta esznek hínárt. A Nutrition Reviews egyik tanulmánya szerint a Japánban elfogyasztott ételek egyötöde tartalmaz ehető hínárt..

A tengeri moszatok ereje:

A tengeri növények közül az algafélék bevonultak a japán konyhába is. Könnyű zöldségköretként készítik el, vagy a népszerű sushi mellé tálalják. A rákkutatók már bizonyították, hogy az algák miképpen szolgálhatják az emberi egészséget: ezekben ugyanis bőségesen található FUCIDIN. 

Ez egy olyan anyag, amely különösen az emlőrák kórlefolyására hat kedvezően, a betegséggel szemben védő hatású, vagy késlelteti megjelenését, tüneteit. Az algafőzelék rendszeres fogyasztása a daganat kezelésének hasznos kiegészítője lehet. Való igaz, hogy ezen ráktípus előfordulása a japán nők között alacsonyabb számú, mait az európaiakénál, valószínűsíthetően az algáknak. 

TUDTA? A szintén sok előnyös tulajdonsággal rendelkező bio spirulina is algák kivonatából készül.

Agar agar ára? rendelés? hol kapható? Tedd be kosaradba még ma ezt a közkedvelt terméket, és akár másnapra kiszállítjuk! Kapható már a DM, Spar, Tesco üzleteiben, de nem ilyen áron, mint nálunk!

Agar agar és más alga fajták előnyös hatásai

Biztonság

Teljesen veszélytelennek számít. Nagy mennyiségben enyhén hashajtó hatású lehet.

Itt egy remek recept is, könnyedén készíthetsz te is egy finom gyümölcskocsonyát.

Agar-agar felhasználása, használata, használati utasítás:


1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.

Agar agar, agar agar ár - magzsola.hu

Figyelem!

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

ÖSSZETEVŐK: E406, 100% agar agar

Származási hely: Spanyolország

agar agar növényi zselésítő - magzsola.hu

Agar agar és más alga fajták előnyös hatásai

IGAZOLT VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK:

"Természetes; régóta tervezem használatát! Rendszeres fogyasztását kezdem, izületi problémák megelőzésére, és zselatín kiváltására, süteményekbe."

"Sűrítésre és kocsonyásításra használom. A legnagyobb elégedettséggel. Mokkás kanál mennyiséget használok kb.1L főzelék sűritéséhez és selymesen finom ízű lesz."

"TÖKÉLETES A VEGÁN JOGHURTOK KÉSZÍTÉSÉHEZ, IMÁDOM! kÖLESBŐL ÉS KESUDIÓBÓL KÉSZÍTEM A JOGHURTOT"

"A lekvár készítéshez használtuk nagyon jó minőségű volt, meg voltunk vele elégedve."

"Nyers vegán sütemények,desszertek készítésénél használom zselatin helyett."

Adatok
Származási hely
Spanyolország
Saját gyártmány
igen
EAN
5999101641418
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.9 (15 vélemény)
(14)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Sebestyén Jánosné
2016.09.10
Örülök, hogy már itthon is lehet kapni. Én kint nyaraltam Angliában, és onnan hoztam, de már fogyóban van ezért jó, hogy már itthon is kapható. Nem csak süritésra jó, de én az izületi porckopásra használom. Elkészítem a zselét, amit különböző gyümölcsökkel dúsítok, vagy olajos magvakkal, őzgerinc, vagy egyéb kisebb formákba töltök. minden nap eszem belőle. Határozottan jó hatással, van az izületekre. Ajánlom kipróbálni.
Anonymous
2017.06.13
Nagyon jó minősségű termék.Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Anonymous
2017.09.19
Örülök, hogy nyersételeim készítéséhez a többi termékkel együtt megvásárolhatom.
Czerpán Béláné
2017.10.24
Nyers vegán sütemények,desszertek készítésénél használom zselatin helyett.
Kissimon László
2018.06.08
A lekvár készítéshez használtuk nagyon jó minőségű volt, meg voltunk vele elégedve.