Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Agar agar
1799 Ft-tól

Agar agar

Agar agar
Agar agar
Agar agar
Agar agar

Az Agar agar  egy zselésítő, sűrítő alapanyag. Valójában ez egy hosszú... Tovább

Értékelés:

A termék 8 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

100 g
1799 Ft
Kredit érték: 18    Egységár: 18760 Ft / Kg

Az Agar agar  egy zselésítő, sűrítő alapanyag. Valójában ez egy hosszú láncú szénhidrát, bizonyos vörös alga-fajok sejtfalának alkotóeleme. Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez, amely melegítés során is stabil marad. Gyakran más zselésítőkkel kombinálva használják.Az állati eredetű zselatint teljes mértékben helyettesíti, annak növényi alternatívája. Maláj eredetű szó jelentése: kocsonya.

Előállítás

Forró víz segítségével különféle vörös alga-fajokból nyerik. A többféle, színpompás, szárnyasan elágazó, páfrányra emlékeztető növényt javarészt már telepeken tenyésztik, és akár 80 méter mélységben is még aktívan növekszik. Tulajdonképpen ez az anyag az algák növényi nyálkája, az agarophyta  - ezt már több, mint 2000 éve gyógyításra használták Kínába, Koreában, és Japánban is. A különböző, főként a Csendes Óceánban és a Földközi Tengerben előforduló moszatok (ez éppen Spanyolország partjairól származik) szolgáltatják a szükséges "termést."Az eljárás során az algát a napon megszárítják, extrahálják (szárítják), majd mechanikai úton préselnek, és finom porrá őrölnek. A kíméletes eljárás során az algában lévő ásványi anyagok, zsírsavak és jód megmarad. Lényeges szempont, mint pl. a szőlőmag őrleménynél is, hogy lehetőleg minél apróbbra, finomabbra legyen darálva, hiszen szervezetünkben annál jobban hasznosul, jobb a felszívódás. A por maga sárgásfehér, félig áttetsző színű.

Használat

Felhasználása az élelmiszerekben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek, valamint azok a termékek jelentik, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók.

Használata a következő termékekben engedélyezett:


• Dzsem, lekvár, zselé (max. 10 g/kg)
Édességek (mennyiségi korlátozás nélkül)
• Joghurt (mennyiségi korlátozás nélkül)
Fűszer készítmények, húskészítmények pácai és bevonatai (mennyiségi korlátozás nélkül)

Ez egy teljesen ízmentes, szagtalan, átlátszó anyag. Hideg vízben megduzzad, ezért aztán kiválóan kocsonyásít, gyümölcs, illetve zöldségzselét, dzsemet, lekvárt. Használják még desszertek, pudingok állagának javításához is, illetve remek aszpikalapanyag. Ez egy egészségesebb zselatinféleség, mint az állati bőrből, és csontból kivont, hagyományos változat. Nem merevedik túl gyorsan, , és tömörebb is. Már 1%-os oldata is szilárd gél eredményez. Nagyon gazdag természetes jódban, kalciumban, vasban. Ráadásul, teljesen kalóriamentes. :-)

Különösen Japánban, Kínában, Koreában a különféle algák nem csak ínyencségként , hanem alapélelmiszerként is szerepelnek a mindennapok táplálkozásában, talán, ezért is egészségesebbek, és hosszabb életűek  az ott lakók. A japán konyhában előszeretettel alkalmazzák, zselésítő hatása miatt. Az algák egyébként is tartalmaznak olyan, bioaktív anyagokat. A "wakame", illetve "arame" algákban több természetes eredetű kalcium van, mint a tehéntejben, tízszer több szerves vasat tartalmaznak, mint a marhahús, jódtartalmuk pedig, akár 500 x magasabb, még a tengeri halaknál is. A fentiek miatt érdemes megfontolni fogyasztását a mozgásszervi, izületi problémákkal küzdőknek, de a menopauza időszakában is jól jöhet.

Ezenkívül gyümölcsborok előállításkor derítőszerként alkalmazzák, illetve aromák és más adalékanyagok hordozóanyagaként is használják. Hazánkban , és itt , a magzsolán kedvelt termék a főleg lekvárfőzésnél használatos PEKTIN is nagyon népszerű termék. Ráadásul, most ez koncentrált formátumban is beszerezhető, ebből egy csomag, ami 80 g 20-25 kg gyümölcshöz is elegendő!

A tengeri moszatok ereje:

A tengeri növények közül az algafélék bevonultak a japán konyhába is. Könnyű zöldségköretként készítik el, vagy a népszerű sushi mellé tálalják. A rákkutatók már bizonyították, hogy az algák miképpen szolgálhatják az emberi egészséget: ezekben ugyanis bőségesen található FUCIDIN. Ez egy olyan anyag, amely különösen az emlőrák kórlefolyására hat kedvezően, a betegséggel szemben védő hatású, vagy késlelteti megjelenését, tüneteit. Az algafőzelék rendszeres fogyasztása a daganat kezelésének hasznos kiegészítője lehet. Való igaz, hogy ezen ráktípus előfordulása a japán nők között alacsonyabb számú, mait az európaiakénál, valószínűsíthetően az algáknak. 

TUDTA? A szintén sok előnyös tulajdonsággal rendelkező bio spirulina is algák kivonatából készül.

Biztonság

Teljesen veszélytelennek számít.

Nagy mennyiségben enyhén hashajtó hatású lehet.

Felhasználási javaslat:
1 csapott teáskanál 1/2 liter folyadékhoz. Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Csak forrásban lévő folyadékban oldódik fel és visszahűtve 34-38 C fok között zselésedik.

Agar agar

Figyelem!

BIO: Ez az adalékanyag felhasználható feldolgozott ökológiai élelmiszerek előállításához. (forrás: vonatkozó jogszabályok)

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!

(forrás: INNEN, és INNEN)

Receptek, tippek, trükkön a nosalty-n, ezzel kapcsolatban.

ÖSSZETEVŐK: E406

Származási hely: Spanyolország

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi agar agar higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Agar agar 1799 Ft/100 g - Vásárolj most nálunk! magzsola
Növényi eredetű zselésítő anyag, E406
Spanyolország

Vásárlóink írták a(z) Agar agar termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
1
1-5 / 8
Vásárló
Természetes; régóta tervezem használatát! Rendszeres fogyasztását kezdem, izületi problémák megelőzésére, és zselatín kiváltására, süteményekbe.
Vásárló
Sűrítésre és kocsonyásításra használom. A legnagyobb elégedettséggel. Mokkás kanál mennyiséget használok kb.1L főzelék sűritéséhez és selymesen finom ízű lesz.
Vásárló
TÖKÉLETESA VEGÁN JOGHURTOK KÉSZÍTÉSÉHEZ, IMÁDOM! kÖLESBŐL ÉS KESUDIÓBÓL KÉSZÍTEM A JOGHURTOT
Vásárló
A lekvár készítéshez használtuk nagyon jó minőségű volt, meg voltunk vele elégedve.
Hozzászóló
Nyers vegán sütemények,desszertek készítésénél használom zselatin helyett.
1
1-5 / 8

Értékelje Ön is a(z) Agar agar terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Agar agar mellé:

Lenmagolaj
Lenmagolaj
1100Ft-tól
Pektin
Pektin
999Ft-tól
Eritrit
Eritrit
879Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG