A Lasagne tészta eredetileg Olaszországból származik, és már az ókori Rómában is előfordult. A lasagne tészta a nyugat-olaszországi Emilia-Romagna régióban vált népszerűvé, ahol a Bologna városában készülő ragúval töltik meg.
Az olasz lasagne tészta hosszú, vékony lapokból áll, amelyeket egymásra helyezve, sütőpapírral körülvéve, és saját léjükben sütve készítenek el. A lasagne tészta általában több rétegben készül, és különböző ízesítőkkel, zöldségekkel, húsokkal és sajtokkal töltik meg.
Vegetariánus, húsmentes lasagne recept
Ezután ötsük le besamel mártással, hogy az majdnem ellepje a rétegeket. A tetejét szórja meg ismét parmezánnal, esetleg ez a sütés végén is pótolható.
Összetevők. durum búzaliszt, ivóvíz.
Tápanyag tartalom 100 g termékben:
energia: 1512 kJ/357 kcal
zsír: 1,8 g, ebből telített: 0,5 g
szénhidrát: 71 g, ebből cukor: 2,2 g
fehérje: 12 g
só: 0,01 g
Származási hely: Olaszország.
Tárolás: száraz, hűvös helyen tartandó