Vegetáriánus lasagne
A lasage az egyik legnépszerűbb olasz recept. Ugye, te is ismered? Alapvetően, ez egy fincsi darált húsos recept, amivel semmi baj nincs. Ez egy vegetáriánus változatú recept, ami egyáltalán nem tartalmaz húst - de ettől még finom, egészséges, és laktató is. Próbáld ki Te is, szerintem, ízleni fog.
Előkészítés: 25 perc, Elkészítés: 30 perc
Könnyen elkészíthető, a recept 6 adag
Tápérték 100 g mennyiségnél:
Energia:461 kcal
zsír: 29 g, ebből telítített :9 g
szénhidrát: 37 g, ebből természetes cukor: 14 g
rost: 5 g
fehérje: 13 g
Hozzávalók
- 3 kaliforniai paprika, nagy kockákra vágva
- 2 padlizsán, megtisztítva, fél cm vastag szeletekre vágva
- 8 evőkanál olívaolaj, plusz még az ételhez
- 300 g lasagne lap
- 125 g mozzarella sajt
- marék koktélparadicsom, félbevágva, vagy konzerv hámozott egész paradicsom
A paradicsomszószhoz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma,vagy granulátum
- 1 sárgarépa, durvára vágva
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 200 ml fehérbor
- 3 x 400 g-os doboz apróra vágott paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
A fehér szószhoz
- 85 g vaj
- 85 g sima liszteljes kiőrlésű liszt
- 750 ml rizs tej
Elkészítés:
- 1. LÉPÉS
A paradicsomszósz elkészítéséhez egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. 5-7 percig főzzük közepes lángon, amíg megpuhul. Vegyük feljebb a lángot, és belekeverhetjük a paradicsompürét. Ezután 1 percig főzzük, felöntjük a fehérborral, majd még 5 percig főzzük. Ráöntjük az apróra vágott paradicsomra, és hozzáadjuk a bazsalikoml eveleket. Forraljuk fel, majd főzzük 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd robotgépben keverjük össze az egészet.
- 2. LÉPÉS
A fehér szósz elkészítéséhez olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, keverjük hozzá a lisztet, majd főzzük 2 percig. Lassan hozzákeverjük a rizstejet, majd kevergetve felforraljuk. Állítsd takarékra a lángot, majd addig főzd, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
- 3. LÉPÉS
Egy 30 x 20 cm-es tűzálló edényt olvaolajjal kenj ki. Az aljára helyezzük el egy réteg lasagne tésztát, majd a zöldséget, és ismételd 3 alkalommal. íezután az egészre öntsd rá a paradicsomszósz harmadát. A tetejére tegyünk ismét egy réteg lasagne lapokat, majd öntsd rá a fehérszósz negyedét.
- 5. LÉPÉS
A maradék fehér szószt rákanalazzuk a tésztára, ügyelve arra, hogy az egész felületet befedje, majd szórjuk rá a mozzarellát és a koktélparadicsomokat. kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul.
forrás: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/easy-vegetable-lasagne