Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Bazsalikomos pesto 1
Vissza a receptekhez

Bazsalikomos pesto

Hozzávalók:

Pillanatok alatt elkészülő ízbomba, ráadásul a fenyőmag jót tesz bőrünknek, hajunknak és szemünk egészségét is óvjuk vele.

Hozzávalók:
2 csokor friss, vagy szárított bazsalikom
2 evőkanál fenyőmag (pörköletlen)
5 dkg gyalult mandula
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál extra szűz olivaolaj
 

Elkészítés:
Tegyük fel főni a tésztát, közben pirítsuk meg a gyalult mandulát és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a bazsalikomot, fenyőmagot, fokhagymát, olívaolajat, és turmixoljuk össze, de ne túlságosan, maradjon kicsit darabos, rusztikus. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a parmezánt. Kisebb üvegekbe öntve, a tetejére még olajat, vagy (még jobb. csak munkaigényes), olvasztott vajat öntsünk. Fagyasztóban is, jól lezárva, hosszabb ideig eltartható, de a kamra, vagy a spájz is megfelelő.

Tipp: a gyalult mandula és a parmezán is elhagyható, és a fenyőmag is helyettesíthető napraforgómaggal.

Elkészítési idő: 10 perc

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG