Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Bazsalikomos pesto

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.15 13:50
Bazsalikomos pesto

Igazán friss bazsalikommal a legfinomabb, de ha ez nincs kéznél, akár a szárított változatot is használhatjuk. a titok a fenyőmagban van, de érdemes esetleg kipróbálni a jóval olcsóbb napraforgómaggal is. 

Pillanatok alatt elkészülő ízbomba, ráadásul a fenyőmag jót tesz bőrünknek, hajunknak és szemünk egészségét is óvjuk vele.

Hozzávalók:
2 csokor friss, vagy szárított bazsalikom
2 evőkanál fenyőmag (pörköletlen)
5 dkg gyalult mandula
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál extra szűz olivaolaj
 

Elkészítés:
Tegyük fel főni a tésztát, közben pirítsuk meg a gyalult mandulát és tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a bazsalikomot, fenyőmagot, fokhagymát, olívaolajat, és turmixoljuk össze, de ne túlságosan, maradjon kicsit darabos, rusztikus. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a parmezánt. Kisebb üvegekbe öntve, a tetejére még olajat, vagy (még jobb. csak munkaigényes), olvasztott vajat öntsünk. Fagyasztóban is, jól lezárva, hosszabb ideig eltartható, de a kamra, vagy a spájz is megfelelő.

Tipp: a gyalult mandula és a parmezán is elhagyható, és a fenyőmag is helyettesíthető napraforgómaggal.

Elkészítési idő: 10 perc