Mi az a hialuronsav és miért jó?

Ez a sav (hyaluronic acid vagy hyaluronan) egy szép nagy, ismétlődő egységekből álló cukormolekula (glükozaminoglikán, GAG). A szervezet egyik természetes építőeleme, és a testet behálózó szövetekben mindenütt megtalálható. Egy egészséges, 70 kg-os felnőtt testben például mintegy 15 g-nyi van belőle, ennek a fele pedig ráadásul a bőrben összpontosul.

De miért olyan nagy szám a bőrápolásban? Azért, mert utánozhatatlanul képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni. Ami azt illeti, az összes összetevő közül ebben ő a legjobb: a saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni. Ez körülbelül olyan, mintha Te súlyzók helyett 10 elefántot emelgetnél edzéskor – elképesztően sok! Ezért szuper választás a hidratálókrémed hatásának a feltuningolására (önmagában hidratálásra igazán csak zsíros bőrűeknek fog beválni).

Ez a képesség nagyon előkelő helyet biztosít az összetevők V.I.P. körében: mert legyen szó száraz, vagy éppen zsíros bőrtípusról, csakis a kellően hidratált bőr tud egészségesen és fiatalosan működni. A vízhiányos, dehidratált bőr kevésbé puha és rugalmas, a felszínén megjelennek a finom vonalak, vagy szárazságráncok. Ezek ugyan nem valódi, a kollagénrostok elszakadozása miatt keletkező ráncok, de ugyanúgy évekkel idősebbnek mutatnak. Egyik erőssége, hogy ezeket ki tudja simítani, a bőrödet feltölti, puhává és rugalmassá teszi.

De még ennél többet is tud: nem csak fokozza a bőr saját nedvességmegtartó képességét, de a bőr természetes védőrétegét is erősítiképes a bőröregedést okozó szabad gyökökkel harcolni, és gyulladáscsökkentő hatása is van. Szóval, tényleg igazi multitalentum!

5 dolog, amiben segít:
  • Fokozza a bőr természetes vízmegtartó képességét
  • Teltebbé, puhábbá és rugalmasabbá teszi a bőrt
  • Simítja a finom vonalakat és apróbb ráncokat
  • Támogatja a bőrregenerációt: erősíti a bőr természetes védőrétegét, gyulladáscsökkentő hatású
  • Antioxidáns tulajdonságú (segít a bőröregedés folyamatait felgyorsító szabad gyökökkel szemben harcolni)