Kandírozott hibiszkuszvirág
Kandírozott hibiszkuszvirág Egy ehető virág? Ami finom? Igen, van ilyen! Én sem nagyon tudtam... Tovább
Kandírozott hibiszkuszvirág Egy ehető virág? Ami finom? Igen, van ilyen! Én sem nagyon tudtam, de a következőek mind virágok: articsóka, karfiol, brokkoli...
A hibiszkusz egy különlegesen szép virágú dísznövény. Az Ázsiából származó növényt Jean Robin hozta Európába, ő ültette el először a párizsi királyi füvészkertbe. Ebből a virágból ól készült kivonatokat már régóta alkalmazzák az ősi távol-keleti, kínai népi orvoslásban magas vérnyomás és májbetegségek kezelésére. A világ számos részén a diéta része. Ez sem véletlen, hiszen fantasztikus íze mellett számtalan egészségügyi hatása van.
Előnyös tulajdonságok:
- Egyebek között szabályozza a koleszterinszintet - hasonlóan a robosztus vörösborhoz, ami köztudottan sok antioxidánst és bioflavonoidokat tartalmaz -. Az is bebizonyosodott, hogy hasonló tulajdonságai miatt alternatív lehetősége lehet a vörösbornak. Kimutatták azt is, hogy javítja a szív egészségét.
- Tanulmányok igazolják, hogy hatékonyan csökkenti a vérnyomást. A rendszeresen ilyen teát fogyasztók között 7,2 ponttal csökkent a szisztolés értékük.
- Gazdag C-vitamin tartalma miatt hatásos lehet megfázás esetén, de erősíti az immunrendszert, és hasznos az influenza megelőzésében is.
- Stresszoldó vitaminokat tartalmaz, melyek biztosítják a kiegyensúlyozott, nyugodt hétköznapokat, és segítenek a depresszió megelőzésében.
- Vizelethajtó: javítja a húgyhólyag működését, a bélrendszeri problémákat is enyhíti, így segít a fogyásban.
- Jótékony hatásait csak az íze múlja felül, mely télen-nyáron igazi élmény.
A kandírozás során meleg, cukros oldatban, lassan “főzik” a virágokat, és víztartamukat ezzel helyettesítik, így tartósítják. A végeredmény egy egészen különleges, leginkább a korallvirágokra hasonlító, pirosas színű, és igen, ehető virág.
Tőlünk is egyre több partyszervíz rendel ebből a különlegességből: pezsgőspohárban, ha pezsgőt öntenek rá, szinte kivirul, megtelik folyadékkal - igazán egyedi látvány. Próbálja ki Ön is, vagy lepje meg barátait, családtagjait ezzel!
Összetétel: hibiszkuszvirág, cukor, antioxidáns: citromsav, kén-dioxid. Kén-dioxid és szulfitok (> 10mg/kg-nál SO2)
Származási hely: Thaiföld
Ismeri további, kandírozott gyümölcseinket?
Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi kandírozott hibiszkuszvirág higiénikus csomagolásban Magyarország egész területére. kandírozott hibiszkusz virág 1299 Ft - 250 g magzsolaVásárlóink írták a(z) Kandírozott hibiszkuszvirág termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Kandírozott hibiszkuszvirág mellé:



