Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Kecskeméti Szamócalekvár - 300 g
Kecskeméti Szamócalekvár - 300 g
1 267 Ft

Kecskeméti Szamócalekvár - 300 g

Kecskeméti Szamócalekvár - 300 g
Kecskeméti Szamócalekvár - 300 g
Kecskeméti Szamócalekvár - 300 g
Összetétel
szamóca (60%), cukor, zselésítő anyag (pektin), citromlé sűrítmény, víz.

A szamóca is egy kifejezetten kedvelt lekvárféleség. Főleg, ha nincs benne tartósítószer, vagy színezék, mint pl. ebben.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Súly
300 g
Várható kiszállítás
2024.05.02
Gyártó
Univer
Raktáron
1 267 Ft
Egységár: 4 223 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
1 204 Ft/db
5+  db
-7 %
1 178 Ft/db
Részletek

Eperlekvár, szamócalekvár - édes, finom, igazi gyümölcsös íz, akár télen, vagy tavasszal is a kamra polcáról. A Kecskeméti gyümölcslekvárok tradicionális, hagyományos ízei minden gyerek és felnőtt kedvencévé válik, ha megkóstolják.  Akár reggeli pirítósra kenve, vagy sütemények, palacsinták töltelékekeként is kiváló.

tartósítószer, és színezék hozzáadása nélkül készült, minimum 60% gyümölcstartalommal.

Természetesen, akár otthon is elkészíthető, ha a gyümölcsnek éppen szezonja van, itt egy recept is:

Hogyan készítsd el otthon a szamócalekvárt? 

Hozzávalók:

2 kg eper

70 dkg cukor

1 citrom leve

Elkészítés ideje: 2 óra

Az epret áztasd tíz percre hideg vízbe, majd csapvíz alatt öblítsd le jó alaposan. Távolítsd el a szárát, vágd kettő-négy részre, és tedd egy nagyobb tálba vagy lábosba. Szórd rá a cukrot, és hagyd állni egy éjszakán át. Főzés előtt botmixerrel pépesítsd ízlés szerint, és nyomd rá a citrom levét. Kis lángon főzd addig, amíg kellően besűrűsödik, illetve elfő a habja. Közben többször kevergesd meg fakanállal. Ha egy tányérra cseppentesz kevés lekvárt, és nem folyik szét, akkor biztosan elkészült.

Közben az üvegeket és a kupakokat mosd el, akár ki is főzheted. Amikor a lekvár kezd sűrűsödni, állítsd egy tepsibe, rakd bele az üvegeket, és önts alájuk vizet. Kezdd melegíteni, majd szedd tele mindegyiket lekvárral. Jól zárd le, és fordítsd fejjel lefelé legalább 5 percre. Takard be plédekkel, és hagyd addig a dunsztban, amíg ki nem hűlnek. 

Ez a Kecskeméti Szamóca, vagy eperlekvár minimum 60% gyümölcsöt tartalmaz. A kellően zselés állagról a természetes pektin gondoskodik.

Minőségét megőrzi a felső lapkán látható időpontig, azonban felbontva javasolt, hogy 7 napon belül fogyasszuk el, és tároljuk hűtőszekrényben, a levegőtől lezárva.

Tápanyagok 100 g lekvárban:
Energiatartalom: 581 kj/203 Kcal
Zsírtartalom: 0,2 g/100 g
szénhidrát: 48 g, ebből cukor: 48 g

fehérje: 0,6 g


Tárolási információ: felbontás után hűtve tárolandó!
Származási hely: Magyarország

ÖSSZETEVŐK:

szamóca (60%), cukor, zselésítő anyag (pektin), citromlé sűrítmény, víz.


Íme, egy piskótarecept: 

MÁKOS, LEKVÁROS PISKÓTATEKERCS:

HOZZÁVALÓK:

4 tojássárgája, 15 dkg porcukor

4 evőkanál víz

1 csomag vaniliás cukor, vagy eredeti vanilia őrlemény

10 dkg diabestar süteményliszt liszt

darált mák

kiskanálnyi sütőpor

4 tojás fehérje

1 üveg szamócalekvár

sütőpapír

ELKÉSZÍTÉS:

a tojássárgákat összekeverjük a porcukorral, és fehéredésig keverjük, ezután a 4 evőkanál hideg vizet, és a vaniliás cukrot hozzáadjuk. Az átszitált lisztet, a darált mákot, és a sütőport összeforgatjuk, A tojásfehérjét is habbá verjük, majd ezeket óvatosan hozzáadagoljuk az előző keverékhez. Tepsibe sütőpapírt simítunk, majd erre adagoljuk rá a masszát, , és előmelegített sütőben 17 percig sütjük 180 fokon a piskótát. Amikor elkészül, hagyjuk kihűlni, majd liszttel megszórt deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla  a sütőpapírt (ez fontos! .-)) megkenjük egy üveg kecskeméti szamócalekvárral, és felhengergetjük.

Ismeri, kóstolta kiváló, további Univer termékeinket ?

Tápanyagtartalom / 100g
Tápanyagok 100 g lekvárban: Energiatartalom: 581 kj/203 Kcal Zsírtartalom: 0,2 g/100 g szénhidrát: 48 g, ebből cukor: 48 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (3 vélemény)
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Anonymous
2019.04.29
A szamócalekvár az egyik kedvencem, Ez egy nagyon klassz állagú, szinte zselés ( a pektin miatt) lekvár, isteni a reggeli vajas kiflire, de palacsintában is nagyon jó, máskor is veszek majd.
Felméry klári
2020.10.27
Kecskeméti Szamócalekvár finom, nekem kicsit édesebb a kelleténél.
Merész Tibor
2021.02.21
A Kecskeméti Szamócalekvár nagyon népszerű, nagy kedvenc családtagjaim között, palacsinta elképzelhetetlen nélküle, vajas kenyérre kenve is kiváló választás és az ára is megfelelő.
Hasonló termékek