A mogyoró a legegészségesebb és legfinomabb magok egyike. Ritka az ilyen párosítás, nem árt kihasználni ezt a szuper tulajdonságot. Általában vagy az egyik, vagy a másik érvényes, ritka ez a párosítás.
A mogyorónak magas az esszenciális zsírsav tartalma, így ha kedvenc mogyorókrémünket majszoljuk, tulajdonképpen ezt okozzuk a szervezetben: csökkentjük a koleszterin szintet és gyorsítjuk a zsíranyagcserét, védjük az érfalakat, csökkentjük a trombózis veszélyét, megelőzzük a szív-és érrendszeri megbetegedéseket, gátoljuk a cukorbetegség kialakulását, így erősítjük az immunrendszerünket.
Magas a rosttartalma, segít az emésztésben, enyhe béltisztító hatása van – csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.
Gazdag továbbá B1-, B2-, C-, H- és E-vitaminban, ásványi anyagok közül pedig káliumot és kalciumot tartalmaz, ezen kívül olyan enzimek is vannak benne, melyekre a sejteknek szükségük van az energiatermelésre. A B-vitaminok létfontosságúak szervezetünk idegműködése szempontjából. Az E-vitamin és a C-vitamin a leghatékonyabb antioxidánsok, az E-vitaminnak kedvező hatását az immunrendszerre, szerepét a rák, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében vizsgálatok sora mutatta ki. Nagy mennyiségben tartalmaz rezet, amely elengedhetetlen a növekedéshez és fejlődéshez, valamint a vasszállításhoz, a csontok szilárdságához és az agy fejlődéséhez is szükségünk van a rézre.
Mogyorókrémünk a mogyoró összes tulajdonságát hordozza, hiszen 100% mogyoróból készül.
És hogyan fogyasszuk? Ennek csak képzeletünk szabhat határt… Süteményekhez és más desszertekhez, csokoládéhoz, szendvicsekhez, pirítóshoz, keleti ételekhez ízesítőként, és persze önmagában is nagyon-nagyon finom!
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: 588 kcal/2462 KJ
Fehérje: 25,1 g
Zsírtartalom: 50,4 g, ebből telített: 10,5 g
Szénhidrát: 20 g, ebből természetes cukor: 9,2 g
Származási hely: Magyarország
Ismeri további magokból préselt olajainkat, magkémeinket?