Szőlőmag liszt, szőlőmagliszt Ez egy kifejezetten szinte púder finomságúra őrölt változat, nem is annyira liszt, hanem "finomőrlemény". Miért van erre szükség? Minél apróbb darabokban juttatjuk szervezetünkben, annál inkább jó hatékonyságú felszívódása, így jótékony hatásai is fokozottabban érvényesülnek. Éppen azért döntöttem a korábban kapható, olcsóbb változatok megszüntetése mellett, mert ez a változat váltotta be leginkább az ehhez fűzött reményeimet, vásárlói visszajelzések alapján.
Egy kis szőlőtörténelem:
A szőlő az emberiség egyik legnagyobb áldása, már az egyiptomi kori kultúrák ie. 5000 évvel ezelőtt is termesztették, amiből főleg bort készítettek. A mediterrán kultúrák is átvették a szőlőtermesztést, és felismerték jótékony hatásait. Magyarországon már a honfoglalás előtt is ismert gyümölcs volt, őseink pedig átvették ezt a tudást. Az évezredeken át tartó nemesítés során számtalan válfaja fejlődött ki. A szőlőszemek feldolgozása során visszamaradó magból, szárítás után, olajat lehet préselni, és a visszamaradó anyagot megőrölve keletkezik a szőlőmagliszt.
A kellemes és jótékony hatások:
A szőlő gyógyhatása egészben, gyümölcsként elfogyasztva, közismert volt. A XX. század tudományos kutatásai fehéren-feketén bebizonyították, sőt, új tényekkel bővítették a mag további jótékony tulajdonságait.
Ezekből kiderült az is, hogy az antioxidánsok a világon a legnagyobb mennyiségben a kékszőlő magjában koncentrálódnak.
A magőrleményben található ún. OPC - oligomerproantocianidin - anyag ennek a leghatékonyabb, szinte sűrített változata. A C-vitaminnál 18 x, az E-vitamin esetén 50 x-es hatású. Az OPC hatása csak a megőrölt lisztben érvényesül, nyersen elrágva a magokat nem. 100 g őrleményre/lisztre jut 2500 mg összpolifenol, 8 g zsír amelynek 70%-a telítetlen zsírsav és 70 g rost.
Az antioxidánsok komoly szerepet játszanak a szervezetben keletkező szabad gyökök megkötésében, (daganatos betegségek megelőzése) az érrendszer és a szív egészségének fenntartásában.
Jótékony alkotóelemei közé tartozik a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán stb.,amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszerünket.
Ez a gluténmentes, lúgosító hatású termék kekszekhez, péksütemények készítéséhez is ajánlható olyan módon, hogy a felhasznált lisztbe keverjük, 3-5%-os arányban. Napi fogyasztása max. 1 teáskanálnyi. Keverhető joghurtba, zabpehelybe is.
Magas E-vitamin tartalma révén hozzájárul a bőr fiatalon tartásához, így arcpakolásként is használható.
Összetevők: 100% magyar vörös szőlő magőrlemény
Figyelem!
A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására az étrendből hiányzó adatok pótlására, esetleg speciális étrenden lévő anyagok pótlására, kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatást szolgálják, nem utalnak a termékekkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására!
Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvosához vagy más egészségügyi szakemberhez.
Ezen honlapon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak.
Minden esetben kérje ki szakorvosa tanácsát!
Tápanyagtartalom 100 g termékben (hozzávetőleges adat):
energia: 554 kJ/133 kcal
fehérje: 11,5 g
zsír: 6,6 g amelyből telítetlen: 1g
szénhidrát:4,7 g , amelyből cukor: 2,9g
Származási hely: Magyarország