Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Univer Erős Pista paprikakrém - 200
Univer Erős Pista paprikakrém - 200 g
623 Ft

Univer Erős Pista paprikakrém - 200 g

Összetétel
Nyers erős fűszerpaprika darálmány (87%), Étkezési só, Sűrítőanyag (xantángumi), Étkezési sav (citromsav), Tartósítószer (kálium-szorbát)

Univer Erős Pista paprikakrém, 200 g -egy igazi hungarikum, amire mindannyian büszkék lehetünk.

Gyártó
Univer
623 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Részletek

Univer Magyar Ízek - nyers, darált csípős paprika 200 g

Talán nincs olyan magyar felnőtt, aki ezt a terméket ne ismerné. Majdnem minden háztartásban megtalálható, és aki szereti ez erőteljesebb ízeket, nos, az egy ízfokozó és  színezékmentes, ízig-vérig magyar alapanyagokból készült paprikát kaphat a pénzéért. 

A Piros Arany után a második legkedveltebb paprika készítmény a hazai piacon. Különlegessége, hogy durvára darált paprikát tartalmaz, így a termék íze mellett annak esztétikai értéke is szerepet kap. Az Erős Pista kizárólag erős fűszerpaprikát tartalmaz. 

Több évtizedes tradíció és kitartó, hosszú és minőségi munka vezetett oda, hogy 2016-tól klasszikus paprika készítményünk elnyerje a Hungarikum kitüntető címet - Nyilatkozott Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt vezérigazgatója néhány éve. Magyarként, kecskemétiként és "Univeresként" is büszke vagyok vállalatunk kiemelkedő elismerésére. A siker egyaránt megilleti a cég munkavállalóit és azt a több száz magyar paprikatermelő gazdálkodót, akik a hazai gasztronómia becses értékeinek minőségi alapanyagait immár több, mint négy évtizede megtermelik.”

Honnan származik?

Az Univer termékek alapját a magyar földben termett kiváló alapanyag biztosítja, gyökerei egyértelműen Magyarország alföldi régiójához kötik a vállalatot. A nyersanyagok megfelelő minőségének és mennyiségének biztosítására több, mint 40 éve saját, kizárólag magyar termelői körre épülő termeltetési modellt alakított ki. Több száz, jellemzően Kecskemét 80 kilométeres körzetében dolgozó magyar őstermelő alkotja az Univer Product termeltetési rendszerének gerincét. Az élethosszon át tartó kapcsolat nem túlzás: a kölcsönös előnyökre építő modellben nem ritka, hogy mára az őstermelők második, harmadik generációja szállítja a cég termékeinek minőségi, magyar alapanyagait; ezzel biztosítva, hogy a magyar termőföld legjavából született termékek hazánkban és világszinten is értéket közvetítsenek.

A gyártó eredményeihez az 1960-as évek közepétől gyártott Piros Arany ételízesítő paprikakrém, később pedig az Erős Pista nyers darált erős fűszerpaprika készítmény jelentős mértékben hozzájárult. A paprika (Capsicum annuum) a legfontosabb magyar fűszernövény, melynek termesztése a XIX. század közepéig csak családi gazdaságokban folyt. A század végén a paraszti háztartásokban az őrleményen kívül darálmány formájában, sóval télire eltéve is használták már ételek, húsok ízesítésére. Ezekre a hagyományra építve fejlesztette ki a Piros Arany ételízesítőt. Az ipari megvalósítás az alapanyagok gondos megválasztásának és feldolgozásának köszönhetően a legmagasabb minőséggel járt együtt. A tubusos Piros Arany rövid idő alatt a magyar háztartások elmaradhatatlan ételízesítője lett. Sikerére alapozva fejlesztette ki és vezette be a piacra az Erős Pistát, mely durván darált erős fűszerpaprika készítmény és főként levesek, főételek utóízesítésére használatos. Az Erős Pistás üveg rövidesen a magyar éttermek asztalainak olyan elmaradhatatlan kelléke lett, mint a só- illetve borstartó. Az egész magyar élelmiszeripar legjelentősebb és legismertebb márkázott export termékei közé tartozik a Piros Arany és az Erős Pista.

Tudtad, hogy vagy egy remek termék, ami a "Pistánál" is 4 x erősebb? 

Univer Haragos Pista - magzsola.hu

A csípős íz (ami valójában nem is íz, hanem fájdalomérzet) fontosságáról azért is kell beszélni, mert a világ legnépszerűbb fűszerei, a chili és a bors mind csípősek. Chilit a világon legalább kétmilliárd ember fogyaszt naponta. Ez is azt mutatja, hogy szeretjük, imádjuk a csípős ételeket. A legnagyobb chilitermelők Kína és India, de Mexikó, Törökország, Indonézia is nagyon fontosak. Európában Spanyolországé és Olaszországé a vezető szerep. Magyarország hozzájuk képest csak kevés paprikát (ez a kevés azért 200 ezer tonna) termel.

Tudta, hogy ez a termék az Édes Anna " testvére, ami összetételre szinte ugyanez, cska éppen nem csípős paprikából készült? 

Összetevők

Nyers erős fűszerpaprika darálmány (87%), Étkezési só, Sűrítőanyag (xantángumi), Étkezési sav (citromsav), Tartósítószer (kálium-szorbát)

Ismeri további, remek minőségű, Univer termékeinket?

Tápértékre vonatkozó információk

Tápanyagok
  100 g termékben:
Energia 170 kJ/41 kcal
Zsír 2,2 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 1,2 g
amelyből cukrok 1,0 g
Rost 4,4 g
Fehérje 2,2 g
11,5 g
 
Adatok
Származási hely
Magyarország
EAN
5997010301195
Tápanyagtartalom / 100g
100 g termékben: Energia: 170 kJ/41 kcal Zsír: 2,2 g Szénhidrát: 1,2 g, amelyből cukrok 1,0 g Rost: 4,4 g Fehérje: 2,2 g Só: 11,5 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (4 vélemény)
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Anonymous
2019.09.09
Aki szereti a csípős ízvilágot, az már biztosan kóstolta. Külföldi barátaimnak vettük ajándékba, mivel ez egy hungarikum. Hosszú szavatosságú, hűtést nem igényel.
Előnyök:
Hátrányok:
Anonymous
2020.05.28
Igazi hungarikum, nem véletlenül. És elég csípős is! Külföldre is gyakran viszem ajándéknak.
Előnyök:
Hátrányok:
Nyilas Istvánné
2020.10.26
Nagyon szeretjük, finom. Magyaros ételek ízesítésére használom, szendvicseknél is.
Előnyök:
Hátrányok:
Merész Tibor
2021.02.21
Az Univer Erős Pista paprikakrém már hosszú ideje kiváló és kedvelt ízesítő alapanyag konyhánkban, gulyás és halászlé elképzelhetetlen nélküle és az ára is kedvező.
Előnyök:
Hátrányok: