Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Univer Erős Pista paprikakrém
623 Ft-tól

Univer Erős Pista paprikakrém

Univer Erős Pista paprikakrém

Univer Magyar Ízek - nyers, darált csípős paprika 200 g... Tovább

Értékelés:

A termék 4 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

200
623 Ft
Kredit érték: 6    Egységár: 3115 Ft / Kg

Univer Magyar Ízek - nyers, darált csípős paprika 200 g

Talán nincs olyan magyar felnőtt, aki ezt a terméket ne ismerné. Majdnem minden háztartásban megtalálható, és aki szereti ez erőteljesebb ízeket, nos, az egy ízfokozó és  színezékmentes, ízig-vérig magyar alapanyagokból készült paprikát kaphat a pénzéért. 

A Piros Arany után a második legkedveltebb paprika készítmény a hazai piacon. Különlegessége, hogy durvára darált paprikát tartalmaz, így a termék íze mellett annak esztétikai értéke is szerepet kap. Az Erős Pista kizárólag erős fűszerpaprikát tartalmaz. 

Több évtizedes tradíció és kitartó, hosszú és minőségi munka vezetett oda, hogy 2016-tól klasszikus paprika készítményünk elnyerje a Hungarikum kitüntető címet - Nyilatkozott Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt vezérigazgatója néhány éve. Magyarként, kecskemétiként és "Univeresként" is büszke vagyok vállalatunk kiemelkedő elismerésére. A siker egyaránt megilleti a cég munkavállalóit és azt a több száz magyar paprikatermelő gazdálkodót, akik a hazai gasztronómia becses értékeinek minőségi alapanyagait immár több, mint négy évtizede megtermelik.”

Honnan származik?

Az Univer termékek alapját a magyar földben termett kiváló alapanyag biztosítja, gyökerei egyértelműen Magyarország alföldi régiójához kötik a vállalatot. A nyersanyagok megfelelő minőségének és mennyiségének biztosítására több, mint 40 éve saját, kizárólag magyar termelői körre épülő termeltetési modellt alakított ki. Több száz, jellemzően Kecskemét 80 kilométeres körzetében dolgozó magyar őstermelő alkotja az Univer Product termeltetési rendszerének gerincét. Az élethosszon át tartó kapcsolat nem túlzás: a kölcsönös előnyökre építő modellben nem ritka, hogy mára az őstermelők második, harmadik generációja szállítja a cég termékeinek minőségi, magyar alapanyagait; ezzel biztosítva, hogy a magyar termőföld legjavából született termékek hazánkban és világszinten is értéket közvetítsenek.

A gyártó eredményeihez az 1960-as évek közepétől gyártott Piros Arany ételízesítő paprikakrém, később pedig az Erős Pista nyers darált erős fűszerpaprika készítmény jelentős mértékben hozzájárult. A paprika (Capsicum annuum) a legfontosabb magyar fűszernövény, melynek termesztése a XIX. század közepéig csak családi gazdaságokban folyt. A század végén a paraszti háztartásokban az őrleményen kívül darálmány formájában, sóval télire eltéve is használták már ételek, húsok ízesítésére. Ezekre a hagyományra építve fejlesztette ki a Piros Arany ételízesítőt. Az ipari megvalósítás az alapanyagok gondos megválasztásának és feldolgozásának köszönhetően a legmagasabb minőséggel járt együtt. A tubusos Piros Arany rövid idő alatt a magyar háztartások elmaradhatatlan ételízesítője lett. Sikerére alapozva fejlesztette ki és vezette be a piacra az Erős Pistát, mely durván darált erős fűszerpaprika készítmény és főként levesek, főételek utóízesítésére használatos. Az Erős Pistás üveg rövidesen a magyar éttermek asztalainak olyan elmaradhatatlan kelléke lett, mint a só- illetve borstartó. Az egész magyar élelmiszeripar legjelentősebb és legismertebb márkázott export termékei közé tartozik a Piros Arany és az Erős Pista.

Tudtad, hogy vagy egy remek termék, ami a "Pistánál" is 4 x erősebb? 

Univer Haragos Pista - magzsola.hu

A csípős íz (ami valójában nem is íz, hanem fájdalomérzet) fontosságáról azért is kell beszélni, mert a világ legnépszerűbb fűszerei, a chili és a bors mind csípősek. Chilit a világon legalább kétmilliárd ember fogyaszt naponta. Ez is azt mutatja, hogy szeretjük, imádjuk a csípős ételeket. A legnagyobb chilitermelők Kína és India, de Mexikó, Törökország, Indonézia is nagyon fontosak. Európában Spanyolországé és Olaszországé a vezető szerep. Magyarország hozzájuk képest csak kevés paprikát (ez a kevés azért 200 ezer tonna) termel.

Tudta, hogy ez a termék az Édes Anna " testvére, ami összetételre szinte ugyanez, cska éppen nem csípős paprikából készült? 

Összetevők

Nyers erős fűszerpaprika darálmány (87%), Étkezési só, Sűrítőanyag (xantángumi), Étkezési sav (citromsav), Tartósítószer (kálium-szorbát)

Ismeri további, remek minőségű, Univer termékeinket?

Tápértékre vonatkozó információk

Tápanyagok
  100 g termékben:
Energia 170 kJ/41 kcal
Zsír 2,2 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 1,2 g
amelyből cukrok 1,0 g
Rost 4,4 g
Fehérje 2,2 g
11,5 g
 
Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi csípős paprikakészítmény higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Univer Erős Pista paprikakrém, 623 Ft. magzsola
Nyers erős fűszerpaprika darálmány (87%), Étkezési só, Sűrítőanyag (xantángumi), Étkezési sav (citromsav), Tartósítószer (kálium-szorbát)
Magyarország
100 g termékben:
Energia: 170 kJ/41 kcal
Zsír: 2,2 g
Szénhidrát: 1,2 g, amelyből cukrok 1,0 g
Rost: 4,4 g
Fehérje: 2,2 g
Só: 11,5 g

Vásárlóink írták a(z) Univer Erős Pista paprikakrém termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
Vásárló
Az Univer Erős Pista paprikakrém már hosszú ideje kiváló és kedvelt ízesítő alapanyag konyhánkban, gulyás és halászlé elképzelhetetlen nélküle és az ára is kedvező.
Vásárló
Nagyon szeretjük, finom. Magyaros ételek ízesítésére használom, szendvicseknél is.
Vásárló
Igazi hungarikum, nem véletlenül. És elég csípős is! Külföldre is gyakran viszem ajándéknak.
Vásárló
Aki szereti a csípős ízvilágot, az már biztosan kóstolta. Külföldi barátaimnak vettük ajándékba, mivel ez egy hungarikum. Hosszú szavatosságú, hűtést nem igényel.

Értékelje Ön is a(z) Univer Erős Pista paprikakrém terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Univer Erős Pista paprikakrém mellé:


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.