A tésztát nagyon finomra őrölt búzalisztből készítik, vékony szálakra formázzák, és elsősorban édességek alapanyagként használják. Az elkészített kadayif ropogós textúrát ad az ételeknek, ami különlegessé teszi az belőle készült fogásokat. Itthon török boltokban, vagy nálunk tudod beszerezni, de ha nem elérhető, helyettesítheted cérnametélttel is. Érdemes legalább egyszer kipróbálni, hátha sikere lesz valamelyik édes finomságnak!
Magyarországon elsősorban a dubai pisztáciás csoki berobbanása miatt lett ismertebb. Vékony szálú tészta, akár otthon is elkészíthető, de elég „macerás”.
A kadayif tészta egy rendkívül vékonyra szálazott, finom tésztaféle,
amely a közel-keleti és mediterrán konyhák egyik alapvető hozzávalója. Nevét a török „kadaif” szóból kapta, és leggyakrabban édességek, például baklava vagy kunafa készítésére használják, de sós fogásokhoz is remekül illik. Textúrája különleges: nyersen puha és hajlékony, sütve pedig ropogós, aranybarna réteggé válik. Az ételekben kiválóan felszívja az ízes szirupokat, vajat vagy akár fűszeres mártásokat. Sokoldalúsága miatt tökéletes alapanyag kreatív receptekhez, legyen szó desszertekről, töltött falatkákról vagy különleges előételekről. Könnyen formázható, így látványos és ízletes fogások készíthetők belőle.

Ropogós és vékony textúrájú,
így a kadayifiból fészkeket, hengereket, vékony rétegeket, feltéteket készíthetünk, amelyek térfogatot adnak és ideális dekorációként szolgálnak bármilyen ételhez.
A tészta olajban süthető vagy kisüthető. Mivel a tészta nagyon vékony, a főzési idő rövid ahhoz, hogy enyhén ropogós és finom tésztát kapjunk.
Kadayif tészta rendelés,
Összetevők:
búzaliszt, víz, kukoricakeményítő, növényi olaj (napraforgó), só, kálium-szorbát
Allergén figyelmeztetés : Búzaliszt