Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Kadayif  tészta, száraz, 500 g
Kadayif tészta, száraz, 500 g
2 899 Ft

Kadayif tészta, száraz, 500 g

Kadayif  tészta, száraz, 500 g
Kadayif  tészta, száraz, 500 g
Kadayif  tészta, száraz, 500 g
Összetétel
durumliszt, ivóvíz

A kadayif tészta egy rendkívül vékony, cérnametélt-szerű tészta, amely a török és közel-keleti desszertek alapanyaga. Leggyakrabban édességekhez (például dubai csokihoz, küneféhez) használják, ropogós textúrát adva a fogásnak. Ez egy száraz, hűtést nem igénylő változat! 


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.
Várható kiszállítás
2025.08.18
Gyártó
Pille
Raktáron
2 899 Ft
Egységár: 5 798 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 29 Ft
Részletek

Kadayif száraztészta – a varázslatos keleti tésztaélmény

A kadayif száraztészta a közel-keleti konyha egyik legizgalmasabb alapanyaga, mely a kulináris kreativitás igazi társa lehet minden városi nő konyhájában – legyen szó hétről hétre készített családi desszertekről, vagy egy barátnős ünnepi vacsoráról. a híres dubai csoki egyik különleges alapanyaga is.

Mi az a kadayif tészta?

A kadayif tészta egy extravékonyra húzott, cérnametélt-szerű, száraztészta, amelyet hagyományosan búzalisztből, vízből, kevés napraforgóolajból és sóból készítenek. Elkészítés után szárítják, hogy ropogós állagát minden módosítás, főzés vagy sütés során is megőrizze.

Felhasználás: édes és sós oldalon egyaránt

  • Édesen: A leggyakoribb formában különféle töltött desszertek, mint például a dubai csoki, a künefe vagy a klasszikus török kadayif, melyeket magvakkal – főleg pisztáciával vagy dióval – töltenek, majd szirupba mártanak. A ropogós textúra és a gazdag rétegek együtt utánozhatatlan élményt nyújtanak.

  • Sósan: Kevésbé ismert, de a kadayif remekül használható pikáns falatokhoz, előételekhez is – rétegezve csirkével, sajttal vagy tengeri herkentyűvel, pirítva vagy sütve. Az eredmény mindig ropogós és izgalmas.

A kadayif tészta előnyei

  • Könnyű elkészítés: Pirítsd vajon vagy kevés olajon, rövid idő alatt aranybarnára! Ezután rétegzd vagy töltsd meg ízlésed szerint.

  • Egyszerűen kreatív: Tördelve, egészben vagy fészekként formázva is használhatod, akár desszertekhez, akár leves– vagy salátadekorhoz.

  • Alacsony zsírtartalom, jó szénhidrátforrás: 100g tészta csupán kb. 1,5-2g zsírt, 55-82g szénhidrátot (minimális cukorral) és kb. 6-9g fehérjét tartalmaz.

Tudományos érdekesség és esettanulmány

Kutatások igazolták, hogy a változatos textúrájú ételek hozzájárulnak a telítettségérzethez, így például a kadayif tésztával rétegezett fogások fogyasztása segíthet a túlevés megelőzésében is. Egy török egyetemi tanulmány szerint a kadayif alapú desszertek rendszeres, mértékletes fogyasztása nem jár azonnali vércukorszint-ingadozással, így kevésbé okoz hirtelen éhségrohamot, mint a feldolgozott édességek.

Használati tippek:

  • Pirítsd aranybarnára, majd keverd mascarponés krémmel réteges desszerthez!

  • Töltsd meg magvakkal és formázz belőle édes fészket az ünnepi asztalra.

  • Szórd ropogós elemként salátára vagy krémleves tetejére.

  • Formázz belőle kosárkát és töltsd akár sós, akár édes krémekkel

Összetevők és allergének

  • Búzaliszt, víz, növényi olaj (napraforgó), só, ritkán kukoricakeményítő. Nyomokban tejet, dióféléket, mogyorót tartalmazhat.

  • Tárolás: száraz, hűvös helyen, ép csomagolásban.

A kadayif száraztészta igazi csoda: egy egyszerű alapanyag, amivel az okos városlakó nő konyhája is profi édességműhellyé válhat – legyen szó klasszikus keleti desszertről, vagy egy modern street food-hangulatú, roppanós sós falatkáról!

Letisztult, modern választás minden kreatív, magára és családjára figyelő nő számára. Próbáld ki a magzsolán, és inspirálódj további egzotikus receptekkel is!

Minőségét megőrzi: Száraz helyen, 20°C alatt tárolva, fénytől védve gyártástól számítva 2 évig.

Súly: 500 g

Származási hely: Törökország

Tápérték 100 g esetén:

Energia:

1490,68 kJ/356,28 kcal

Zsír:

1,2 g

- amelyből telített zsírsavak:

0,23 g

Szénhidrát:

82,24 g

- amelyből cukrok:

0,0 g

Fehérje:

8,22 g

Só:

0,0 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felhasznált források:

 

https://www.turkishstylecooking.com/kadayif-dessert-recipe.html

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212429221002929

Tápanyagtartalom / 100g
Energia: 1531 KJ/361 kcal Fehérje: 14 g Zsír: 1,4 g Szénhidrát: 73 g Rost: 2,8 g
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek