Király datolya Palmula, dactylus - Aki eddig csak a bolti, habtálcás, glükózsziruppal leöntött változatát ismerte - annak igazi felüdülés, felfedezés ez a remek gyümölcs. Az Iránból származó, magvas datolyaféle (Medjoul vagy medjool datolya) nagy, egészséges, egész szemei valóban, a szemnek is esztétikai élményt nyújtanak - szép, és finom.
A keleti kultúra egyik alapgyümölcse, évezredek óta termesztik és az ottani gasztronómia szerves része ez a gyümölcs. Természetes cukrokban - fruktózban - nagyon gazdag, ezért nyers étkezés hívei is előszeretettel építik be étrendjükbe. Tartósítószert sem tartalmaz, a magas cukortartalom pedig garantálja a hosszabb eltarthatóságot. Rosttartalma is figyelemre méltó, így emésztőrendszerünknek is jót tesz fogyasztása. Számos, előnyös hatású természetes vitamint is tartalamaz. Nagy segítséget nyújt a bélproblémában szenvedőknek, enyhíti a szorulásos tüneteket, csökkenti a hasmenést, kifejezetten jótékonyan hat a bélflóra egészére, segít az anyagcsere zavarában is. Természetesen, a megfelelő víz mennyiség fogyasztását ne feledjük!
A király datolya fájdalomcsillapító hatása régóta ismert.
Másnaposság tüneteit is enyhíti, és hasonló reakció kiváltására is képes, mint a köhögés elleni szirup. A mérgezéses megbetegedések utáni rehabilitáció egyik fontos eleme, segít az idegrendszer épségének megóvásában is, magas vastartalmának köszönhetően csökkenti a vashiányt, és ezzel együtt a vérszegénységre is kedvező hatással van. Ez a termék stabilizálja a vérnyomást, ennek köszönhetően segít kiküszöbölni a szív¬ és érrendszeri megbetegedések egy jelentős részét. Néhány szemtől éhségünk is elmúlik, ezért a kisétkezések jó kiegészítője is lehet.
Medjool datolya - nyers tortákba, süteményekbe is felhasználható.
Próbálja ki Ön is a prémium minőségű, puha Medjool datolyát. Mivel ez a datolya nem aszalt, húsa sokkal puhább és szaftosabb aszalt változatainál. Ugyanúgy süteményekhez, gyümölcskenyerekhez, salátákhoz, müzlikhez is lehet használni, de krémeket, szirupokat, pudingokat, töltelékeket és számtalan más dolgot készíthetünk belőle.
Kiválóan lehet használni a reform konyhában süteményekhez, desszertekhez, édesítésre, természetes lehetőség a finomított cukor kiváltására. Áztassuk be, és turmixoljuk le. A massza állaga a hozzáadott vízmennyiségtől függ, az intenzitása/édessége az áztatás időtartamának hosszúságával arányosan lágyul.
A keleti konyha előszeretettel használja édes és pikáns ételekbe egyaránt, szószokhoz, ragukhoz adják hozzá apróra összedarabolva, de kuszkuszba és rizsbe keverve köretként is nagyon szeretik.
Természetesen, nem mindegy az ár sem! A magzsolánál ez a finom gyümölcs 250 g-os, illetve fél kilós kiszerelésben kapható, így a Ft kg arány is talán kicsivel jobb. 2021-ben persze, ez nem egy kifejezetten olcsó termék, de ha egyszer megkósolod, rájöhetsz, hogy össze sem hasonlítható a magyar üzletekben kapható datolyával. Szeretnél többet tudni valódi vásárlónk tapasztalatairól? Sokat számít a termék értékelés is, olvasd el, ki mit írt rólunk.
Sonkával, baconnal vagy vékony szelet sajtba göngyölve előétel falatkáknak is kínálhatjuk.
Meg is tölthetjük a kimagozott datolyákat, (fűszeres) sajttal, zöldségekkel, zöldségkrémekkel, de tölthetjük mascarpone sajttal, marcipánnal, dióval (és más diófélékkel) és még csokoládéval is, különleges desszert falatkákat kapunk belőlük.
További információ:
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
energia: 1122 kj/ 268 kcal
zsír: 0,2 g, ebből telített: 0,03 g
szénhidrát: 43,6 g, ebből cukor: 36,6 g
rost: 6,6 g
fehérje: 1,6 g
Származási hely: Irán.
Felbontás után száraz, hűvös helyen tartandó!