Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Fél-paleo lenmagos pogácsa project

2013-09-08 22:31:20 Cimkék: recept | gluténmentes | paleo

Nekiugrottam egy kis hétvégi sütinek, saját alapanyagokból. Nem vagyok az a nagyon nagy sütőmester, de inkább érzésből csinálom, mint receptből. Kicsit próbáltam újítani, kísérletezni, mert a gluténmentes lisztek - kicsit tükkösek. :-)

A cél - ehető pogácsa, egészségesen. 

Mivel ez egy alapvetően egy könnyebb tésztájú valami, teljesen glutén (sikér)mentesen nehezen elképzelhető/elkészíthető, ezért a szitába fele BL-55 finomlisztet, lenmaglisztet, és amarántlisztet öntöttem, és szitáltam át, kb. 50-10-40% arányban. ( a lenmagliszt elég barna, emmiatt úgy néz ki, mintha tepertős lenne, de nem :-)) 

Szintén unortodox módon, élesztőt is futtattam fel némi langyos tejben.

Három tojással (héj nélkül) összegyúrtam a tésztát (megfigyelés: a gluténmentes lisztek több tojással, esetleg vízzel kevert chia maggal "működnek jól), került bele Himalája só, vaj, libazsír, és negyed kiló, piacon vásárolt házi túró. Az élesztős cuccal összekeverve, egy órát pihentettem. Gyúrás, nyújtás, szaggatás, két kézzel való "söndörgetés" után sütőpapírt tettem a tepsibe, ide kerültek a kis pogácsafélék, majd megszórtam lenmaggal (tompa késhegyről), és reszelt sajttal.

15-20 perc légkeveréses sütőbe, ráfigyelve. Az illata alapján nem volt gond - és végül is ehetőre sikerült. Na jó, mind el is fogyott :-). 

Miből készült?

25 dkg finomliszt

15 dkg amaránt liszt

10 dkg lenmagiszt

2,5 dkg élesztő

2 dL langyos tej

3 db tojás

érzés szerint vaj, libazsír, só

25 dkg házi túró

némi egész lenmag

reszelt sajt 

EZEKET OLVASTA MÁR?

Hamarosan megújulunk - új design, új menüpontok, csomagajánlatok.

2014-02-02 11:44:52
Hamarosan megújulunk - új design, új menüpontok, csomagajánlatok.

Kilenc hónapja elérhető weboldalunk. Ez nem túl hosszú idő, mégis, nekünk, akik a magzsola.hu létrejötténél munkálkodtunk - remélem, beszélhetek többes számban - munkás időszak volt. Újabb és újabb ötletek merültek fel, ki kellett ezt-azt egészíteni. Ha az elején mindezt tudtuk volna, sokkal könnyebb munkája lett volna például Lacinak a programozással, vagy Csabinak a grafikával, de sok minden menet közben alakult, derült ki.

Gluténmentes kenyérliszt keverékünk története

2018-11-07 15:56:27
Gluténmentes kenyérliszt keverékünk története

Egy új recept kidolgozása izgalmas, és buktatókkal szegélyezett folyamat. Nem baj, a végére, ha megvan a kitartás, megszületik - valami új, finom, és ehető dolog, az emberiség ősi tápláléka újraértelmezve.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG