Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Fél-paleo lenmagos pogácsa project

2013-09-08 22:31:20 Cimkék: recept | gluténmentes | paleo

Nekiugrottam egy kis hétvégi sütinek, saját alapanyagokból. Nem vagyok az a nagyon nagy sütőmester, de inkább érzésből csinálom, mint receptből. Kicsit próbáltam újítani, kísérletezni, mert a gluténmentes lisztek - kicsit tükkösek. :-)

A cél - ehető pogácsa, egészségesen. 

Mivel ez egy alapvetően egy könnyebb tésztájú valami, teljesen glutén (sikér)mentesen nehezen elképzelhető/elkészíthető, ezért a szitába fele BL-55 finomlisztet, lenmaglisztet, és amarántlisztet öntöttem, és szitáltam át, kb. 50-10-40% arányban. ( a lenmagliszt elég barna, emmiatt úgy néz ki, mintha tepertős lenne, de nem :-)) 

Szintén unortodox módon, élesztőt is futtattam fel némi langyos tejben.

Három tojással (héj nélkül) összegyúrtam a tésztát (megfigyelés: a gluténmentes lisztek több tojással, esetleg vízzel kevert chia maggal "működnek jól), került bele Himalája só, vaj, libazsír, és negyed kiló, piacon vásárolt házi túró. Az élesztős cuccal összekeverve, egy órát pihentettem. Gyúrás, nyújtás, szaggatás, két kézzel való "söndörgetés" után sütőpapírt tettem a tepsibe, ide kerültek a kis pogácsafélék, majd megszórtam lenmaggal (tompa késhegyről), és reszelt sajttal.

15-20 perc légkeveréses sütőbe, ráfigyelve. Az illata alapján nem volt gond - és végül is ehetőre sikerült. Na jó, mind el is fogyott :-). 

Miből készült?

25 dkg finomliszt

15 dkg amaránt liszt

10 dkg lenmagiszt

2,5 dkg élesztő

2 dL langyos tej

3 db tojás

érzés szerint vaj, libazsír, só

25 dkg házi túró

némi egész lenmag

reszelt sajt 

EZEKET OLVASTA MÁR?

Lehet belőle pálinkát főzni?

2013-05-06 12:32:26
Lehet belőle pálinkát főzni?

Általában az aszalt gyümölcsökkel kapcsolatban az a 2. kérdés ( a férfiak részéről): Lehet-e belőle pálinkát főzni? (mert amiből lekvárt lehet készíteni, abból pálinkát is lehet főzni! :-)) Ezekből nem, de ha ennyire érdekes ez a kérdés, kicsit utánanéztem, és csodák csodája, van olyan oldal, ahol FAQ jelleggel mindenre válaszolnak!

Csomagolás a magzsolánál, és egy új dobozterv születése

2016-06-16 06:49:12
Csomagolás a magzsolánál, és egy új dobozterv születése

A magzsolánál a csomagolásra az első időszakban nem sok hangsúlyt fektettem. Arra gondoltam, hogy a termék minősége számít, nem a zacskó, vagy doboz, és a vásárlóim ezt úgyis megértik.

Nem is volt ezzel semmi baj, először egy nagy hagyományokkal rendelkező pékségnél történt a csomagolás (amíg ki nem nőttük a kapacitásukat). A gondok ott jelentkeztek, hogy a nagyobb térfogatú áruk ( zabpehely, kókuszreszelék, keményítő), főleg, 1 kg-ban kiszerelve, a szállítás során sokszor sérülten, kiszakadva érkezett a vásárlóhoz.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.