Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Gyógynövények Dél-amerikából

A magzsola.hu egyik slágerterméke a goji bogyó. Többször is írtam már arról, amit szerencsére egyre többen ismernek fel;

egy fél kiló goji bogyó elfogyasztása önmagában nem váltja meg az elmúlt 10-20-30 éve táplálkozási "bűneit". A növényi termékek fogyasztása lassabban, de mélyebben hat a szervezetre, mint a gyógyszeripar termékei, és számos, jótékony hatásuk mellett.... általában nincs mellékhatásuk.

A gyógynövények, élelmiszer jellegű, gyógyhatású készítmények piaca egyre nő, hiszen sokan fordulnak ezek felé, miután megjárták (szó szerint is), a hagyományos, tekintélyelvű gyógyítás útvesztőit. Az orvosoknak egyre kevesebb ideje van a beteg kérdéseire, dilemmáira válaszolni, és sok esetben el is utasítják az alternatív, homeopátiás módszereket.

Persze, ezen a másik oldalon is rengeteg pénzről van szó.

Meg túlzásokról is. Szerintem, sem egyik, sem másik módszer, gyógyítási metódus túlhangsúlyozása sem helyes - meg kell ismerni minél több véleményt, álláspontot, hogy jó döntést hozhassunk. Persze, egy akut állapotnál nincs sok idő. Kell valami, ami gyorsan hat. És ami gyorsan hat, az a gyógyszer. Hosszútávon persze, nem biztos, hogy ez a jó megoldás, és mindenképpen kell valami kiegészítés. És ezeknek a növényi szereknek az érvényre jutásához szerintem kell egy kis, néha nem is kicsi, gondolkodásban történő változás is. Igen, hinni kell abban, hogy működnek.

Ez nem is magyarázom, aki így gondolkodik, az érti, aki nem hisz ilyesmiben, azt meg úgy sem tudom meggyőzni -  de ez nem is az én feladatom. Korábban sok időt és energiát toltam abba, hogy más emberek életét jobb irányba tereljem, de ha valaki nincs kész a változásra - aminek belülről kell indulnia - akkor ahhoz én kevés vagyok.

Szóval, egy "véletlen" ajánlás folytán találkoztam egy riporttal,

....melyben egy soproni gyógyszerész hölgy mesélt arról, hogy ő bizony nem fogyaszt gyógyszereket. ellenben némi internetes kutatás után  rátalált egy "moringa" nevű, trópusi növényre, illetve ennek leveléből készül kapszuláira.  A video ITT látható. És aztán részletezte ennek hatásait, egyáltalán nem reklám céljából. Én is kicsit utána olvastam ennek a "csodafának", és rengeteg jó tulajdonságáról esett szó, pl.EZEN az angol nyelvű videon még a wikipédián is.

Így találkoztam egy uruguay-i céggel, illetve vezetőjével, telefonon. Sokat beszéltünk, és rendeletem is pár termékükből, hogy magamon is kipróbáljam hatásaikat. György – merthogy így hívják az illetőt sokat mesélt arról, hogy az ősi dél-amerikai kultúrák megfigyelései alapján mennyi előnyös hatású gyógynövényt használtak, és használnak ma is. Ezek nagyobbik részét (pl. a chuchuhuasi-t) egyszerűen felszippantja az USA gyógyszergyárai. Yam gyökér Mexikóból, macskakarom, keserűdinnye, és különböző növények, pl vércukorszint csökkentésre. Nagyrészt ezek a beérkező dél-amerikai alapanyagokból lágyzselatin kapszulába vannak töltve, és kb. 60 db-osával dobozba kiszerelve. Így az esetleges kellemetlen íz megszűnik, és gyorsan felszívódik a szervezetben.

Bár a gyógyszeripar mindent megtesz azért, hogy a gyógyhatású készítmények ne kaphassanak túl nagy nyilvánosságot, és beleverjék a médián keresztül a lakosság fejébe, hogy csak a gyógyszerek gyógyíthatnak hatásosan, azért sokan ezt másképpen gondolják. Nekem nem okoztak csalódást ezek a kapszulák, sőt. Javaslom, olvassa el a leírásokat, és nézzen utána más független forrásoknak is.

EZEKET OLVASTA MÁR?

Még több pénzt a futárcégeknek.

2017-12-21 21:27:34
Még több pénzt a futárcégeknek.

Ingyenes szállítás  - az online kereskedelem áhított szent szava(i). Előbb-utóbb minden webshop alkalmazza.

Közösségi fejlesztések, apróbb ráncfelvarrások.

2013-07-07 21:38:26
Közösségi fejlesztések, apróbb ráncfelvarrások.

A mai napon sok minden frissült kedvenc oldalunkon. Először is, a főoldalon, a jobb oldali hasáb alsó részére felkerült egy ún. Facebook közösségi modul, ahol látható az utolsó post, illetve a kedvelő közül, aki felfér. :-) Pontosabban 3x4= 12 személy. A blog bejegyzések aljára felkerült egy megosztási, illetve egy kommentelési lehetőség, ahol szintén a FB neveddel tudsz megjegyzést, észrevételt írni.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.