Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Íz- és illatfokozás - ízfokozók nélkül

2016-08-07 09:47:17 Cimkék: életmód | recept | nyár | magolaj

Igen, az illatok... mennyire befolyásolnak bennünket, hangulatunkat. A magzsolán is árusítunk szárított fűszereket, mi az erkélyen is nevelünk friss fűszernövényeket. A bazsalikom most van ereje teljében, és nem győzök belőle annyit enni reggelire paradicsommal, ami elég lenne... még így is marad belőle bőven. Ebből jött a pesto készítés ötlete, még tavaly...

Bár a receptben még pörköleltenül használtam a fenyőmagot, időközben egy másik étel kapcsán elkezdtem más magokat is pirítani. Csak úgy, magában.

Nem is teljesen jó szó a pirítás, inkább a melegítés - itt ugyanis nem az a cél, hogy megbarnuljon, hanem a hő hatására "kinyílik" a magok illata, felszabadul a bennük lévő természetes olaj - és ezt nem lehet leírni, de valami mennyei illatokat varázsol a konyhába, nincs olyane, hogy ezeket a finom magvakat meg ne kóstoilja a család minden tagja, mielőtt még felhasználásra kerül! :-) Érdemes kipróbálni kesudióval, tökmaggal, paradióval is.

És minden fűszer, legyen az egész kömény, vagy akár koriander, római kömény, jóval intenzívebb, frissebb, teltebb ízeket ad az ételnek, ha megpirítjuk/melegítjük, és aztán egy kis kőmozsárban összetörjük. Nem kell apróra, csak úgy, " rusztikusra".

A befektetés majdnem nulla Ft (gáz/villanyszámal+saját muinkám), az ízélmény viszont... frenetikus.

Javaslom, te is próbáld ki, egészen új távlatok tudnak megnyílni ezzel az apró trükkel!

Továbi szép nyarat, ebéd után irány a szabadba, családostul.


Olvasna még ilyesmit? Nézze meg a többi bejegyzést is.

EZEKET OLVASTA MÁR?

Mitől szeretjük annyira a magvakat?

2018-01-31 13:39:24
Mitől szeretjük annyira a magvakat?

Nem titok, az aszalványok mellett legtöbbet az olajos magvakból adunk el a magzsolán. Az biztos, hogy van bennünk valamiféle „etetőke”, mert bizony, ha egyszer elkezdi enni az ember, nehezen lehet abbahagyni. 

Bio ganoderma termesztés Fülöpjakabon - és ennek tanulságai

2014-06-13 11:12:42
Bio ganoderma termesztés Fülöpjakabon - és ennek tanulságai

Amennyire csak tudom, szeretem megismerni azokat a termelőket, kereskedőket személyesen is, akik termékeit ajánlom, árusítom a magzsola.hu oldalunkon. Az is cél, hosszútávon, hogy lehetőleg a hozzám földrajzilag is közelebbi gazdálkodásból származó, egészséges és jótékony hatású termékeket ajánljam, mert ez kölcsönösen, mindenkinek jó.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG