Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

tudatos táplálkozás és a karácsonyi töltött káposzta

2017-01-15 15:56:46 Cimkék: Tudatos vásárlás | emésztés | vegán

A tudatos táplálkozás elkezdése nem igényel nagy erőfeszítést- csak el kell kezdeni. 

Ez a legnehezebb az egészben.  És a legbiztatóbb: nem kell azonnal mindent felégetni, drasztikusan megváltoztatni. Persze, lehet így is, én kisebb lépésekkel kezdtem.

Így több a sikerélmény, és nincs rajtam a saját elvárásommal kapcsolatos nyomás, és ez - önző módon - jobb nekem. 

Lehet, hogy ez lustaságnak tűnik, de nekem működik, és ez a lényeg. Különben azt vettem észre, hogy az önzés szó , kicsit új értelmet nyer, kell nekem is valami, a mi csak nekem jó - de legalább másnak ezzel nem okozok rosszat, vagy rossz érzéseket - ugye, érted? 

Amikor teljesen vegán életmódot folytatókkal beszélgetek, azért mégis kicsit lemaradottnak érzem magam. Ilyenkor végignézek az eddigi eredményeimen, azt mondom magamban: ez az én életem, az én ritmusom. A cél már megvan, és a helyes úton járok. 

Amiről igazán írni akartam, szorosan kapcsolódik ehhez: az Ünnepek. És az ezekhez kapcsolódó, mérhetetlen evések, etetések, családilag. Ilyenkor hogyan viselkedjek, mi a helyes módszer? 

Persze, az lenne a legklasszabb, ha mint Odüsszeiusz, a szirének énekét hallva, én is az oszlophoz kötözném magam, és kitartanék az elképzelésemnek megfelelően. Nem, én néha vétkezem, és ezt nemcsak meg akarom magyarázni, hanem fel is vállalom.

Miről is van itt szó? Ha rokonokhoz megyünk enni, és megy a trakta, már akkor is elég kínosan érzem magam, ha csak megemlítem, hogy mostanában másképpen eszem. “Ja, diétázol, fogyni akarsz?" Általában ezt gondolják/kérdezik. Nem is akarom elmagyarázni, hogy egy életmód váltásban vagyok éppen, tettem ezt éppen eleget korábban, minden eredmény nélkül, pedig lelkesen tudtam magyarázni. Ha nincs rá fül, felesleges, ezt te is tudhatod.  Kicsit, és kevesebbet enni, kerülni a nagydarab húsokat - nekem ez működik. 

Egyébként nem tudom, hogy miért kell nekem megindokolnom, hogy miért eszek, vagy nem eszek meg valamit? Ha valaki nagyon bele akar ebbe menni, miért kell nekem indokokat felsorolni ezzel kapcsolatban? És miért védik sokan annyira önromboló táplálkozási szokásaikat körömszakadtáig? Talán, tudják, hogy ez azért hosszútávon nem annyira kifizetődő? 

Pl. mindenki tudja, hogy a karácsonyi töltött káposzta vacsorára… hmm. nem túl jó, ahogy viccesen mondják: 10 belgyógyászból 9 nem ezt ajánlja - mégis, gyakori volt ez az ünnepek kapcsán. Esszük, aztán hosszútávon megbetegszünk. Ha ezt az érvet hozom fel ilyen táplálkozási megmagyarázások során, csak hümmögés a válasz, meg az, hogy ez aztán igazán finom, főleg, nagy szelet fehér kenyérrel…. erre meg én hümmögök….

És te hogy látod ezt? Kíváncsian várom véleményed:


Olvasna még ilyesmit? Nézze meg a többi bejegyzést is.

EZEKET OLVASTA MÁR?

E-útdíj - mégis ingyenes kiszállítás!

2013-07-01 07:00:43
E-útdíj  - mégis ingyenes kiszállítás!

Július elseje van. igazi, gyönyörű nyári reggel, csend és nyugalom. Forgalom még alig van az utcákon, én is lassan kevergetem a kávémat. Imádom ezeket a lusta perceket, ilyenkor olyan letisztult minden. Nincs semmilyen zavaró körülmény, ideális idő egy kis gondolkodásra. Néhány nap múlva 3. hónapjába lép a magzsola.hu. Nekem ez egy kicsit kísérleti vállalkozás is a jelenlegi nagykereskedelem mellett - és remekül működik. Sok inspirációt adtok a visszajelzéseitekkel a facebook-on - amiről mindenki azt mondta, hogy alkalmatlan komoly marketingre - lám, mégis működik, az oldal látogatói 90%-ban innen kattintanak át hozzánk.

2014 - új termékek januárban

2014-01-14 08:34:37
2014 - új termékek januárban

Engedd meg, hogy egy kis visszatekintéssel kezdjem! A magzsola.hu 2012. április 5-én indult útjára. Sokan gondolják azt, hogy egy webáruház indítása roppant egyszerű. A szomszéd fia ingyen csinál egy weboldalt, és máris dől a pénz... Ez akár igaz is lehet, abban az esetben, ha van egy olyan termék, vagy szolgáltatás, amire mindenkinek nagy szüksége van, és még ez senkinek sem jutott eszébe, csak az előbbi példában említett, új oldalt indító vállalkozásnak. Erre vajmi kevés az esély, bár ezt a Grál kincset mi is keressük. :-)

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG