Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

tudatos táplálkozás és a karácsonyi töltött káposzta

2017-01-15 15:56:46 Cimkék: Tudatos vásárlás | emésztés | vegán

A tudatos táplálkozás elkezdése nem igényel nagy erőfeszítést- csak el kell kezdeni. 

Ez a legnehezebb az egészben.  És a legbiztatóbb: nem kell azonnal mindent felégetni, drasztikusan megváltoztatni. Persze, lehet így is, én kisebb lépésekkel kezdtem.

Így több a sikerélmény, és nincs rajtam a saját elvárásommal kapcsolatos nyomás, és ez - önző módon - jobb nekem. 

Lehet, hogy ez lustaságnak tűnik, de nekem működik, és ez a lényeg. Különben azt vettem észre, hogy az önzés szó , kicsit új értelmet nyer, kell nekem is valami, a mi csak nekem jó - de legalább másnak ezzel nem okozok rosszat, vagy rossz érzéseket - ugye, érted? 

Amikor teljesen vegán életmódot folytatókkal beszélgetek, azért mégis kicsit lemaradottnak érzem magam. Ilyenkor végignézek az eddigi eredményeimen, azt mondom magamban: ez az én életem, az én ritmusom. A cél már megvan, és a helyes úton járok. 

Amiről igazán írni akartam, szorosan kapcsolódik ehhez: az Ünnepek. És az ezekhez kapcsolódó, mérhetetlen evések, etetések, családilag. Ilyenkor hogyan viselkedjek, mi a helyes módszer? 

Persze, az lenne a legklasszabb, ha mint Odüsszeiusz, a szirének énekét hallva, én is az oszlophoz kötözném magam, és kitartanék az elképzelésemnek megfelelően. Nem, én néha vétkezem, és ezt nemcsak meg akarom magyarázni, hanem fel is vállalom.

Miről is van itt szó? Ha rokonokhoz megyünk enni, és megy a trakta, már akkor is elég kínosan érzem magam, ha csak megemlítem, hogy mostanában másképpen eszem. “Ja, diétázol, fogyni akarsz?" Általában ezt gondolják/kérdezik. Nem is akarom elmagyarázni, hogy egy életmód váltásban vagyok éppen, tettem ezt éppen eleget korábban, minden eredmény nélkül, pedig lelkesen tudtam magyarázni. Ha nincs rá fül, felesleges, ezt te is tudhatod.  Kicsit, és kevesebbet enni, kerülni a nagydarab húsokat - nekem ez működik. 

Egyébként nem tudom, hogy miért kell nekem megindokolnom, hogy miért eszek, vagy nem eszek meg valamit? Ha valaki nagyon bele akar ebbe menni, miért kell nekem indokokat felsorolni ezzel kapcsolatban? És miért védik sokan annyira önromboló táplálkozási szokásaikat körömszakadtáig? Talán, tudják, hogy ez azért hosszútávon nem annyira kifizetődő? 

Pl. mindenki tudja, hogy a karácsonyi töltött káposzta vacsorára… hmm. nem túl jó, ahogy viccesen mondják: 10 belgyógyászból 9 nem ezt ajánlja - mégis, gyakori volt ez az ünnepek kapcsán. Esszük, aztán hosszútávon megbetegszünk. Ha ezt az érvet hozom fel ilyen táplálkozási megmagyarázások során, csak hümmögés a válasz, meg az, hogy ez aztán igazán finom, főleg, nagy szelet fehér kenyérrel…. erre meg én hümmögök….

És te hogy látod ezt? Kíváncsian várom véleményed:


Olvasna még ilyesmit? Nézze meg a többi bejegyzést is.

EZEKET OLVASTA MÁR?

Újdonságok, változtatások

2013-05-28 10:22:14
Újdonságok, változtatások

Az elmúlt napokban pár apró tökéletesítéssel találkozhatsz az oldal használata közben. A rendelés menetét kiegészítettük, így talán érthetőbb, logikusabb lett. Hamarosan ezzel kapcsolatban kisebb, 1-2 perces magyarázó videók is felkerülnek ide.

A letölthető árlista is kapott némi grafikai elemet... Meglepő módon, az akció menüpontba felkerül a június 3-ig futó ajánlat.

Két fokozattal jobb életminőség - 0 Ft elköltésével

2016-07-25 06:37:57
Két fokozattal jobb életminőség - 0 Ft elköltésével

A diéták nagy része nem működik. Miért? Ha X éven keresztül sokat tett az egészsége ellen, vajon két-három hét változtatás után, ha visszatér  hagyományos táplálkozásához, mennyit tett a tartós egészségéért, jobb közérzetéért? 

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG