Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek
Mexikói kukoricás csirkeleves, egyszerűen
" Szeretem elkészíteni ezt a sima, krémes levest, ha társaság jön látogatóba. Csípős íze tele van mexikói, délnyugati hangulattal. Akér egy szelet kenyérrel is tunkolható, finom étel"
Furcsa, de ez egy olyan "mindent bele", étel, kiadós levesféle. Tényleg fél óra az egész, és laktató, finom étel készül belőle. Hús nélkül is elkészíthető, persze.
Elkészítési idő:
caklipakli: 30 perc
8 adag
Tápanyagtartalom, egy tányérnyi adag:
Energia: 368 kcal
Zsír: 21 g, ebből telített: 13 g
Szénhidrát: 14 g, ebből természetes cukor: 5 g
Rost: 1 g
Fehérje: 28 g
Hozzávalók:
1 kg csirkemell, kockára vágva
1/2 csésze apróra vágott hagyma
- 3 evőkanál vaj, vagy olívaolaj
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
- 1 csésze forró víz
- 2 dL levesalap
- 1/2-1 teáskanál őrölt kömény
- 2 csésze tejszín, lehet növényi is
- 2 csésze reszelt sajt
- 15 dkg konzerv, vagy fagyasztott kukorica
- 1 sv apróra vágott chili
- 1/4-1 teáskanál csípős paprika szósz
- 1 közepes paradicsom apróra vágva
Opcionális: Darált friss koriander és sült tortilla csíkok
Elkészítése:
- Egy nagyobb serpenyőben süsd aranybarnára a csirkét és a hagymát, vajon párolva.
- Add hozzá fokhagymát, majd párold még együtt az egészet, kb, 1 percig.
- Add hozzá a vizet, a leveslapot, és az őrölt köményt, majd forrald fel.
- Takarék lángon, párold még kb. 5 percig.
- Keverd hozzá a tejszínt, a sajtot, a kukoricát, a chilit és a csípős paprikaszószt.
- Főzd és kevergesd alacsony lángon, amíg a sajt meg nem olvad.
- Ezután add hozzá paradicsomot.
- Ízlés szerint, a tetejét korianderrel és tortillacsíkokkal díszítheted.
Jó étvágyat hozzá!