Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Kesudiós csirke 1
Vissza a receptekhez

Kesudiós csirke

Hozzávalók:

A kesudió azonkívül, hogy természetes jódforrás, sejtvédő és immunerősítő hatású, télen különösen javasolt a  fogyasztása.

Hozzávalók:  
2 evőkanál kukoricaliszt
1,5 dl csirkehúsleves
3 evőkanál édes szójaszósz
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál chili szósz
1 evőkanál extra szűz olivaolaj
1/2 teáskanál  himalaya só,

1/2 teáskanál őrölt fekete bors bors

50 dkg csirkemell felkockázva
1db kis fej hagyma, apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma
1db zöld paprika, vagy chili paprika, apróra vágva
Vegyes zöldség ízlés szerint (zöldhagyma, brokkoli, répa...)
10 dkg kesudió

Elkészítés:
Először pörköljük meg a kesudiót, majd lehetőség szerint wok-ban a fokhagymát és a chilit pároljuk össze, és húzzuk félre.
A csirkemell darabokat, a hagymát, a paprikát, gyömbért és fűszereket pirítsuk meg olivaolajon, majd öntsük hozzá a húslevest.

(esetleg sómentes ételízesítővel is készíthetjük). Ha a csirke megpuhult, szedjük ki a wokból és a visszamaradt szószt sűrítsük kukoricaliszttel és a szójaszósszal. Ezután mindent keverjünk össze, és már tálalhatjuk is.

Jázmin, vagy basmati rizst javaslunk köretnek.

Elkészítési idő: 25 perc

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG