Kesudiós csirke
A kesudiót előszeretettel használja akeleti, ázsiiai konyha. Meglepően jól harmonizál a csirkehússal, és a gyömbérrel is. Érdemes kipróbálni,. új színeket hozhat a megszokott ételek közé.
A kesudió azonkívül, hogy természetes jódforrás, sejtvédő és immunerősítő hatású, télen különösen javasolt a fogyasztása.
Hozzávalók:
2 evőkanál kukoricaliszt
1,5 dl csirkehúsleves
3 evőkanál édes szójaszósz
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál chili szósz
1 evőkanál extra szűz olivaolaj
1/2 teáskanál himalaya só,
1/2 teáskanál őrölt fekete bors bors
50 dkg csirkemell felkockázva
1db kis fej hagyma, apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma
1db zöld paprika, vagy chili paprika, apróra vágva
Vegyes zöldség ízlés szerint (zöldhagyma, brokkoli, répa...)
10 dkg kesudió
Elkészítés:
Először pörköljük meg a kesudiót, majd lehetőség szerint wok-ban a fokhagymát és a chilit pároljuk össze, és húzzuk félre.
A csirkemell darabokat, a hagymát, a paprikát, gyömbért és fűszereket pirítsuk meg olivaolajon, majd öntsük hozzá a húslevest.
(esetleg sómentes ételízesítővel is készíthetjük). Ha a csirke megpuhult, szedjük ki a wokból és a visszamaradt szószt sűrítsük kukoricaliszttel és a szójaszósszal. Ezután mindent keverjünk össze, és már tálalhatjuk is.
Jázmin, vagy basmati rizst javaslunk köretnek.
Elkészítési idő: 25 perc