Pikáns padlizsánkrém medvehagymával
A padlizsánkrém egy egészséges, finom, növényi alapú, kenhető krém. Reggelire, vacsorára is ideális finomság, és persze, rendkívül egyszerűen elkészíthető.
Padlizsánkrém, kicsit másképp, mint ahogy eddig ismerted a receptet. Sokan paradicsomos változatot készítenek ebből a finom krémből, de most engedve a közelgő tavasz frissességének, kicsit másképp készítettük el.
A trükk két részből áll: egyrészt, a friss padlizsánt megszurkálva, forró grill felett, vagy egyszerűen forrós sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben a héjával együtt megsütjük. Én egy kis vízzel is meglocsoltam, mielőtt a sütőbe került. A másik rész a joghurt és a majonéz, lásd lejjebb.
Ezután, a sült padlizsánt takarjuk le konyharuhával,vagy alufóliával, kb. 5-10 percre, így sokkal könnyebben le tudjuk szedni a héját.
De lássuk, milyen hozzávalók kellenek még:
Szóval, 2 db friss padlizsán
1 csokor medvehagyma
2 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál joghurt
2 evőkanál majonéz
1 gerezd fokhagyma, fokhagyma granulátum
só, őrölt színes bors
Elkészítés:
A fentiek szerint, megsütjük, majd meghámozzuk a padlizsánt.
Apróra daraboljuk, majd összeturmixoljuk, csomómentesre.
Mehet hozzá a friss medvehagyma, petrezselyem, fokhagyma, só, bors,
ezt is összekeverjük.
Joghurt + majonéz, és az egészet összekeverjük.
TIPP: Ha lefedve 5-6 órára hűtőbe tesszük, még jobban összeérnek az ízek.
Friss kenyérrel, pirítóssal, zöldségekkel együtt kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!