Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Pikáns padlizsánkrém medvehagymával

étrend
Szűrés törlése
Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2023.03.19 11:01
Pikáns padlizsánkrém medvehagymával

A padlizsánkrém egy egészséges, finom, növényi alapú, kenhető krém. Reggelire, vacsorára is ideális finomság, és persze, rendkívül egyszerűen elkészíthető.  

Padlizsánkrém, kicsit másképp, mint ahogy eddig ismerted a receptet. Sokan paradicsomos változatot készítenek ebből a finom krémből, de most engedve a közelgő tavasz frissességének, kicsit másképp készítettük el.

A trükk két részből áll: egyrészt, a friss padlizsánt megszurkálva, forró grill felett, vagy egyszerűen forrós sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben a héjával együtt megsütjük. Én egy kis vízzel is meglocsoltam, mielőtt a sütőbe került. A másik rész a joghurt és a majonéz, lásd lejjebb.

Ezután, a sült padlizsánt takarjuk le konyharuhával,vagy alufóliával, kb. 5-10 percre, így sokkal könnyebben le tudjuk szedni a héját. 

De lássuk, milyen hozzávalók kellenek még: 

Szóval, 2 db friss padlizsán

1 csokor medvehagyma

2 csokor petrezselyemzöld

1 evőkanál joghurt

2 evőkanál majonéz

1 gerezd fokhagyma, fokhagyma granulátum

só, őrölt színes bors 

Elkészítés:

A fentiek szerint, megsütjük, majd meghámozzuk a padlizsánt.

Apróra daraboljuk, majd összeturmixoljuk, csomómentesre. 

Mehet hozzá a friss medvehagyma, petrezselyem, fokhagyma, só, bors, 

ezt is összekeverjük.

Joghurt + majonéz, és az egészet összekeverjük. 

TIPP: Ha lefedve 5-6 órára hűtőbe tesszük, még jobban összeérnek az ízek.

Friss kenyérrel, pirítóssal, zöldségekkel együtt kínáljuk. 

Jó étvágyat hozzá!