Ázsiai rizses hús
Bevallom, én szeretem az ázsiai konyha ízeit. Jól variálható, számunkra is ismerős, mégis egzotikus íze kicsit fel tudják dobni a hagyományos ételekből álló mindennapjainkat.
Egyszerű és finom. Ázsiai rizses hús pilaf csirkével és aszalt gyümölcsökkel.
Hozzávalók:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
60 dkg csirkemell (vagy pulykamell), kockázva
2 dl alaplé
2 fej hagyma, apróra vágva
25 dkg jázminrizs
10 dkg aszalt meggy
5 dkg aszalt sárgabarack
1 evőkanál curry por
1/2 evőkanár szárított gyömbér, vagy friss gyömbér
2 répa
Elkészítés:
Melegítsünk olívaolajat egy nagy serpenyőben, pároljuk meg benne a hagymát,és adjuk hozzá a húst és pirítsuk össze. Keverje hozzá a fűszereket, a rizst, az alaplevet és forraljuk fel. Utána csökkentsük a hőfokot és keverjük bele a többi összetevőt. Fedjük le és pároljuk 20 percig, amíg a rizs megpuhul.
Elkészítési idő: 35 perc