Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Brassói némi extrákkal 1
Vissza a receptekhez

Brassói némi extrákkal

Hozzávalók:

A brassóit mindenki jól ismeri. Számtalan vállfaja megtalálható ennek a burgonyás-húsos ételnek. A brassói - nem Brassóból való, ahogy a párizsinak sincs köze a francia fővároshoz, és a székelyeknek sincs sok köze a székelykáposztához. Maga az alaprecept a XIX. században született, több változatban is ismertté vált. Állítólag azért "aprópecsenye", mert túl apróra vágták a húst... Persze, lehet, hogy ez is csak egy városi legenda. A sok változat közül ez most egy kipróbált, gombás-cukkinis variáció, mi ezt szeretjük.

HOZZÁVALÓK:

500 g sertés, vagy csirkehús

1 kg sütni való burgonya

1 fej vöröshagyma, apróra vágva

1 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum

2 dL kókuszzsír

só, bors

kakukkfű

2 kisebb cukkini

20 dkg friss gomba

ELKÉSZÍTÉS:

A húst kockára vágjuk, megmossuk, majd a felaprított hagymán, és a zsiradékon fehéredésig pirítjuk. sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a kinyomott fokhagyma, majd hozzáadjuk a kockára vágott, megtisztított burgonyát. kb. 45 percig együtt sütjük.

Eközben  a gombát feldarabolva serpenyőbe öntjük, némi olajon megfuttatjuk, ezt is lehet sózni, borsozni, és kakukkfüvet is tehetünk hozzá, ez nagyon jól harmonizál a gomba ízével. Néhány perc múlva mehet hozzá a darabolt cukkini is. Amikor kész, kiszedjük ezeket egy tányérra, és az elkészült brassóival összeforgatjuk. Tálalásnál frissen vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG