Egyszerű-nagyszerű gluténmentes pogácsa.
A pogácsa egy igazi ropsz ropsz süti. A szó szoros értelemében is, de alapvetően minden háziasszony becsukott szemmel is elkészíti. Egy kicsit modernebb felfogású receptet olvashatsz alább, de igazán tényelg ez sem nehéz.
Szerintem, ennél egyszerűbb recept egyszerűen nincs is! :-)
Csak össze kell gyúrni ezt a pár alapanyagot, irány a hűtő, másnap meg fél óra alatt cakli-pakli kész is van.
Hozzávalók:
25 dkg házi túró, lehetőleg a piacról.
25 dkg kókuszzsír (vagy más zsíradék, de ez a margarinnál 100x jobb)
20 dkg rizs liszt
1 teáskanál himalaya só
a tetejére:
1 tojás sárgája
Ok, az alapanyagokat egy nagyobb tálban, kézzel dolgozzuk össze, amíg egyenletes állagú nem lesz az egész. Ha ez megtörtént, zsupsz be a hűtőbe, lehetőleg rátolva a falra, vagy ilyen hidegekben 5 Celisu fok alatt mehet ki az erkélyre is, letakarva.
Ha lelkileg is felkészültünk, a masszát nyújtódeszkán egy cm, vagy újjnyi vastag réteggé nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, aztán sütőpapírra téve, a tetejét kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg a lenmaggal, szezámmaggal, esetleg tökmaggal, ami van otthon.
200 fokos sütőben 20 perc alatt kész, és már lehet is enni, kihülve is finom ( ha marad belőle..:-)
Figyelem! Nem lesz olyan szép magas, mintha normál lisztből készült volna, viszont fincsi, az is szívesen megeszi, aki még sosem hallott a paleoról....