Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Gesztenyetorta liszt nélkül 1
Vissza a receptekhez

Gesztenyetorta liszt nélkül

Hozzávalók:

Garantált siker lehet bármilyen alkalomból ez a tuti recept, melynek elkészítése nem is annyira ördöngősség.

Kb 2 órát kell rászánni, az anyaghányad egy 16 szeletes tortához lett méretezve.

Hozzávalók:

a tésztához: 

8 tojás

10 dkg nyírfacukor

25 dkg fagyasztott gesztenyemassza

10 dkg magas kakaótartalmú étcsoki 

a krémhez:

10 dkg nyírfacukor

2.5 dL tej, vagy rizsital

2 tojássárgája

25 dkg fagyasztott gesztenyemassza

3 evőkanál konyak, sütőrum, vagy aroma

20 dkg vaj (inkább, mint margarin)

a tetejére:

5 dkg vaj

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 22%-os, holland

5 dkg nyírfacukor

2 évőkanál víz

Szóval,a tésztához 6 tojássárgáját 2 egész tojással egy tálba tesszük, beleszórjuk a nyírfacukrot, és habverővel alaposan habosra keverjük. Ez elektromos habverővel kb. 3 percet jelent. A szitán áttört gesztenyemasszát és a lereszelt csokoládét hozzáadjuk, majd apránként beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. 

A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és elsímítjuk. 180 C fokon 10 percig, majd 160 C fokon 35 percig sütjük.  Akkor készült el, ha a belészúrt tűre nem tapad ragacsos massza. Ha megsült, kivesszük, és vágódeszkára borítjuk. 

Ezek után elkészítjük a krémet. A nyírfacukrot a tojásokkal és a tejjel összekeverjük, majd kevergetve lassú tűzön krémmé főzzük. Ezt a legjobb vízgőz felett elvégezni, így biztosan nem fog leégni. Amikor már csak langyos,  a szitán áttört gesztenyemasszát és a rumot, vagy konyakot adjuk hozzá, majd ezek után a szintén habosra kikevert vajat. várjuk meg, míg kihül ez is.

A kihűlt tésztát vízszintesen éles késsel három részre vágjuk (nekem ez elsőre nem sikerült), majd a geszenyés krémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Ezek után tegyük hűtőben, kb fél órára.

A mázhoz valókat pár perc alatt símára főzzük, majd amikor már csak langyos, a torta tetejére kenjük (előtte azért vegyük ki a hűtőből :-)) 

Ezután ismét visszatesszük a hűtőbe, mert csak akkor lehet szépen felszeletelni, ha az egész kihűlt.

Ez  a recept kicsit bonyolultnak tűnik, nem nem annyira az, mint első olvasára annak tűnik. Már három alkalommal sütöttük meg, és minig osztatlan sikert aratott.

Tipp: a gesztenyemasszák általában cukrozottak. Mindenki ezek tudatában mérje hozzá a nyírfacukrot, vagy esetleg az eritritet.

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG