Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Házi kenyér magvakkal és aszalt gyümölcsökkel

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.18 09:06
Házi kenyér magvakkal és aszalt gyümölcsökkel

A püspökkenyér inább süteméyn, mint kenyér. EZ a recept pedig inkább kenyér, mint sütemény. Nme nagy fejtörés, különleges, finom termék a végeredmény, süsd meg te is. Kelesztéssel együtt kb. 1 óra az elkészítési idő. 

Hagyományos házi kenyér magvakkal és aszalt gyümölcsökkel. Finom és ráadásul adalékanyag mentes. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:
6 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
1 kg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg napraforgómag, apróra vágott
15 dkg dió/ török mogyoró ízlés szerint
5 dkg aszalt sárgabarack
1 1/ 2 teáskanál só
1/2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő

Elkészítés:
Keverjük össze az összetevőket, a lisztet, az olajat, sót és a cukrot. A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt és adagoljuk lassan a tésztához és dagasszuk össze. Hagyjuk a tésztát pihenni lefedve 20 percig, majd gyúrjuk simára. Mikor a tészta megemelkedik, újra dagasszunk rajta és utána lefedve hagyjuk pihenni 2 órát.
Utána óvatosan dolgozzuk össze a magvakkal és aszalt gyümölcsökkel, majd tegyük a kivajazott kenyérsütő formába.
Süssük a kenyeret előmelegített 200 ° C-os sütőben 40-45 percig, a tetejét kenegessük közben vízzel.

Elkészítési idő: 60 perc (+ a kelesztés)