Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Házi kenyér magvakkal és aszalt gyümölcsökkel 1
Vissza a receptekhez

Házi kenyér magvakkal és aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:

Hagyományos házi kenyér magvakkal és aszalt gyümölcsökkel. Finom és ráadásul adalékanyag mentes. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:
6 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
1 kg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg napraforgómag, apróra vágott
15 dkg dió/ török mogyoró ízlés szerint
5 dkg aszalt sárgabarack
1 1/ 2 teáskanál só
1/2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő

Elkészítés:
Keverjük össze az összetevőket, a lisztet, az olajat, sót és a cukrot. A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt és adagoljuk lassan a tésztához és dagasszuk össze. Hagyjuk a tésztát pihenni lefedve 20 percig, majd gyúrjuk simára. Mikor a tészta megemelkedik, újra dagasszunk rajta és utána lefedve hagyjuk pihenni 2 órát.
Utána óvatosan dolgozzuk össze a magvakkal és aszalt gyümölcsökkel, majd tegyük a kivajazott kenyérsütő formába.
Süssük a kenyeret előmelegített 200 ° C-os sütőben 40-45 percig, a tetejét kenegessük közben vízzel.

Elkészítési idő: 60 perc (+ a kelesztés)

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG