Húsos bulguros piláf
A piláf egy igazi balkáni étel. Alapja a bulgur, és készíthető hússal hús nélkül, több, vagy kevesebb paradicsommal is.
Ennek a receptek a z eredeti neve. Etli bulgur pilavi
Hamisítatlan elkészítési mód. Bár a piláf, vagy pilav egy "rugalmas " recept"', ez is tetszőlegesen variálható, változtatható.
Ezek kellenek hozzá:
25 dkg puha marha, vagy borjúhús
25 dkg bulgur
2 fej vöröshagyma
2 nagy, húsos paradicsom, vagy egy evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
csipetnyi himalaya só,
csipetnyi őrölt fekete bors
1 hegyes erős paprika
A kockára vágott húst a finomra vágott hagymával megpárolom az extra szűz olajban. Mikor a hús leve elpárolgott, hozzáadom a hámozott, felaprózott paradicsomot (vagy sűrítményt), kicsit pirítom, majd felöntöm vízzel (kb.. 1-1,2 l), és kis lángon lefedve puhára főzöm. Hozzáadom a megmosott bulgurt, felforralom, és közepes lángon készre főzöm. Az utolsó 10 percben hozzáadom a felkarikázott erős paprikát. Akkor kész, ha a bulgur felszívta az összes levet. Salátával, tzatzikivel, vagy savanyúsággal tálalom.