Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Húsos bulguros piláf 1
Vissza a receptekhez

Húsos bulguros piláf

Hozzávalók:

Ennek a receptek a z eredeti neve. Etli bulgur pilavi

Hamisítatlan elkészítési mód. Bár a piláf, vagy pilav egy "rugalmas " recept"', ez is tetszőlegesen variálható, változtatható.

Ezek kellenek hozzá:

25 dkg puha marha, vagy borjúhús

25 dkg bulgur 

2 fej vöröshagyma

2 nagy, húsos paradicsom, vagy egy evőkanál paradicsompüré

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

csipetnyi himalaya só,

csipetnyi őrölt fekete bors

1 hegyes erős paprika

A kockára vágott húst a finomra vágott hagymával megpárolom az extra szűz olajban. Mikor a hús leve elpárolgott, hozzáadom a hámozott, felaprózott paradicsomot (vagy sűrítményt), kicsit pirítom, majd felöntöm vízzel (kb.. 1-1,2 l), és kis lángon lefedve puhára főzöm. Hozzáadom a megmosott bulgurt, felforralom, és közepes lángon készre főzöm. Az utolsó 10 percben hozzáadom a felkarikázott erős paprikát. Akkor kész, ha a bulgur felszívta az összes levet. Salátával, tzatzikivel, vagy savanyúsággal tálalom.

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG