Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Húsos bulguros piláf

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2018.09.18 12:06
Húsos bulguros piláf

A piláf egy igazi balkáni étel. Alapja a bulgur, és készíthető hússal  hús nélkül, több, vagy kevesebb paradicsommal is. 

Ennek a receptek a z eredeti neve. Etli bulgur pilavi

Hamisítatlan elkészítési mód. Bár a piláf, vagy pilav egy "rugalmas " recept"', ez is tetszőlegesen variálható, változtatható.

Ezek kellenek hozzá:

25 dkg puha marha, vagy borjúhús

25 dkg bulgur 

2 fej vöröshagyma

2 nagy, húsos paradicsom, vagy egy evőkanál paradicsompüré

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

csipetnyi himalaya só,

csipetnyi őrölt fekete bors

1 hegyes erős paprika

A kockára vágott húst a finomra vágott hagymával megpárolom az extra szűz olajban. Mikor a hús leve elpárolgott, hozzáadom a hámozott, felaprózott paradicsomot (vagy sűrítményt), kicsit pirítom, majd felöntöm vízzel (kb.. 1-1,2 l), és kis lángon lefedve puhára főzöm. Hozzáadom a megmosott bulgurt, felforralom, és közepes lángon készre főzöm. Az utolsó 10 percben hozzáadom a felkarikázott erős paprikát. Akkor kész, ha a bulgur felszívta az összes levet. Salátával, tzatzikivel, vagy savanyúsággal tálalom.