Kacsamellfilé aszalt gyümölcsös páccal
A húsfélék és gyümölcsök kombimálása a magyar konyhában, így Karácsony közeledtével főleg az aszalt szilvával töltött húsokban merül ki. Pedig számtalan módon variálható ez a téma, erre is jó példa mai ajánlatunk:
Íme a gyógyír a decemberi túlórákra.
Hozzávalók:
4 kicsi vagy 2 nagy kacsamell
15 dkg mazsola
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg aszalt füge
15 dkg kandírozott cseresznye, vagy aszalt meggy
olivaolaj
balzsamecet
só, bors, kakukkfű
1 dl vörösbor
1 dl csirkehúsleves
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Az olivaolajon pároljuk meg egy serpenyőben a kacsát, hogy zsírt kiengedje magából, ez körülbelül 25 percet vesz igénybe, közben sózzuk, borsozzuk. A zsírt kanalazzuk ki mellőle, majd a kacsa húsát vagdossuk be és a sütőben süssük ropogósra 10 perc alatt. Pár kanál zsírhoz adjuk hozzá a fűszernövényeket, az aszalt gyümölcsöket és a bort, valamint pár csepp balzsamecetet, hogy finom mártást készíthessünk. Amint megpárolódtak a gyümölcsök, öntsük fel a húslevessel és várjuk meg mig besűrűsödik. A kacsát 10 percig pihentessük tálalás előtt, a rukkola köretnek ideális választás.
Elkészítési idő: 45 perc