Kapribogyós tonhalsaláta balzsamecetkrémmel
Ahogy közeledik a nyár, mindeki szeretne kalóriában is könnyebb, és könnyen elkészíthető ételeket, amit a család minden tagja szeret. Ez a recept egy ilyen.
Hogy valaki szereti a halat, vagy nem ízlés kérdése. Én például szeretem. A tonhal amúgy is egy tömöttebb textúrájú, ezért egy könnyű salátát is fel lehet vele dobni.
Tonhalsalátából is annyi recept van, mint égen a csillag, az enyém mégis más. J
Hozzávalók:
1 pritaminpaprika, vagy kápia
1 nagyobb fej paradicsom
1 kisebb fej jégsaláta
7-8 szem fekete magozott olívaogyó
fél maréknyi vörösbab konzerv
2 kanál extra szűz olívaolaj
ízlés szerint himalaya só, őrölt feketebors
fél citrom leve
apró kapribogyó
némi balzsamecet krém (Aldiban, Lidl-ben is kapható)
1 db 80 g-os tonhaltörzs konzerv (ld. fentebb)
tipp: ha van otthon friss fűszernövény, a bazsalikom jól megy a friss paradicsomhoz.
Elkészítés:
A salátához vágjuk apróbb darabokra a zöldséget, keverjük össze egy tálban, és adjuk hozzá az olívabogyót, és az extra szűz olajat, sót, borsot. Egy kis vágott kaporral pikánsabb lehet, jól megy a halhoz.
Bontsuk fel a halat, vegyük ki a konzervdobozból, és öntsük le róla a levet, vagy az olajat, és tegyük apróbb darabokra tördelve a saláta tetejére. Locsoljuk meg a citrom levével, tegyük rá a kapribogyókat, és a salátát locsoljuk meg a balzsamecetkrémmel.
Aki kenyérre vágyik, készítsen pirítóst (fokhagymával bedörzsölve), azzal az igaz reggeli-ebéd-vacsora.