Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Kapribogyós tonhalsaláta balzsamecetkrémmel

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2017.06.09 13:26
Kapribogyós tonhalsaláta balzsamecetkrémmel

Ahogy közeledik a nyár, mindeki szeretne kalóriában is könnyebb, és könnyen elkészíthető ételeket, amit a család minden tagja szeret. Ez a recept egy ilyen.

Hogy valaki szereti a halat, vagy nem ízlés kérdése. Én például szeretem. A tonhal amúgy is egy tömöttebb textúrájú, ezért egy könnyű salátát  is fel lehet vele dobni.

Tonhalsalátából is annyi recept van, mint égen a csillag, az enyém mégis más. J

Hozzávalók:

1 pritaminpaprika, vagy kápia

1 nagyobb fej paradicsom

1 kisebb fej jégsaláta

7-8 szem fekete magozott olívaogyó

fél maréknyi vörösbab konzerv

2 kanál extra szűz olívaolaj

ízlés szerint himalaya sóőrölt feketebors

fél citrom leve

apró kapribogyó

némi balzsamecet krém (Aldiban, Lidl-ben is kapható)

1 db 80 g-os tonhaltörzs konzerv (ld. fentebb)

 tipp: ha van otthon friss fűszernövény, a bazsalikom jól megy a friss paradicsomhoz.


Elkészítés:

A salátához vágjuk apróbb darabokra a zöldséget, keverjük össze egy tálban, és adjuk hozzá az olívabogyót, és az extra szűz olajat, sót, borsot. Egy kis vágott kaporral pikánsabb lehet, jól megy a halhoz.

Bontsuk fel a halat, vegyük ki a konzervdobozból, és öntsük le róla a levet, vagy az olajat, és tegyük apróbb darabokra tördelve a saláta tetejére. Locsoljuk meg a citrom levével, tegyük rá a kapribogyókat, és a salátát locsoljuk meg a balzsamecetkrémmel.

Aki kenyérre vágyik, készítsen pirítóst (fokhagymával bedörzsölve),  azzal az igaz reggeli-ebéd-vacsora.