Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek

Kölesfasírt, gluténmentesen

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2019.01.09 12:26
Kölesfasírt, gluténmentesen

Hús nélkül, glutén nélkül - és mégis, finoman ételt készíteni, sütni, nem is olyan nagy ördöngősség - csak el kell kezdeni, mint ezt a kölesfasirtot is.

Hozzávalók:

Biztosan Ön is járt már úgy, hogy talált valami jó receptet, de nem jegyeztet meg, jegyezte fel, vagy mentette el a könyvjelzők közé. 

Én is így voltam ezzel a z egyszerű összeállítással, de szerencsére, újra megtaláltam, és meg is sütöttem, a család nagy örömére. Először csak nézegették, kóstolgatták - aztán hipp-hopp, el is fogyott...:-)

Elkészítési idő: kb. 30 perc

HOZZÁVALÓK: 

3 bögre előre megfőzött köles

1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva

6 evőkanál zabpehely

3 egész tojás (helyettesíthető beáztatott chia magokkal)

csipetnyi himalaya só

csipetnyi őrölt fekete bors

csipetnyi majoranna

fokhagyma, vagy granulátum

sütéshez zsiradék, (pl. a szagmentes kókuszzsír)

ELKÉSZÍTÉS: 

A felvágott vöröshagymát egy tálban elkeverjük a főtt kölessel, a tojásokkal, zabpehellyel,és a fűszerekkel. Kb. 15-20 percig pihentetjük (akár hűtőben is), majd fasírtokat formálunk a masszából. Ha túl lágy lenne, esetleg kevés lisztet még tehetünk hozzá, és keverjük meg alaposan. Felforrósított zsiradékban süssük ki, 5-5 perc oldalaként.

TIPP: hidegen, és melegen egyaránt finom, ideális tízórai a gyerkőcnek, vagy munkahelyi ebédnek is kiváló.