Kölesfasírt, gluténmentesen
Hús nélkül, glutén nélkül - és mégis, finoman ételt készíteni, sütni, nem is olyan nagy ördöngősség - csak el kell kezdeni, mint ezt a kölesfasirtot is.
Hozzávalók:
Biztosan Ön is járt már úgy, hogy talált valami jó receptet, de nem jegyeztet meg, jegyezte fel, vagy mentette el a könyvjelzők közé.
Én is így voltam ezzel a z egyszerű összeállítással, de szerencsére, újra megtaláltam, és meg is sütöttem, a család nagy örömére. Először csak nézegették, kóstolgatták - aztán hipp-hopp, el is fogyott...:-)
Elkészítési idő: kb. 30 perc
HOZZÁVALÓK:
3 bögre előre megfőzött köles
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
6 evőkanál zabpehely
3 egész tojás (helyettesíthető beáztatott chia magokkal)
csipetnyi himalaya só
csipetnyi őrölt fekete bors
csipetnyi majoranna
fokhagyma, vagy granulátum
sütéshez zsiradék, (pl. a szagmentes kókuszzsír)
ELKÉSZÍTÉS:
A felvágott vöröshagymát egy tálban elkeverjük a főtt kölessel, a tojásokkal, zabpehellyel,és a fűszerekkel. Kb. 15-20 percig pihentetjük (akár hűtőben is), majd fasírtokat formálunk a masszából. Ha túl lágy lenne, esetleg kevés lisztet még tehetünk hozzá, és keverjük meg alaposan. Felforrósított zsiradékban süssük ki, 5-5 perc oldalaként.
TIPP: hidegen, és melegen egyaránt finom, ideális tízórai a gyerkőcnek, vagy munkahelyi ebédnek is kiváló.