Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Vissza a receptekhez

Meggyes mandulás pite

Hozzávalók:

Tavaszi pite, ami garantáltan sikert arat, kicsik, és nagyok között egyaránt.

Hozzávalók egy kb 26 cm átmérőjű pitéhez:

20 dkg diabestar süteményliszt, vagy rizsliszt, átszitálva

10 dkg eritrit, vagy nyírfacukor

10 dkg durvára tört mandula

1 csapott evőkanál szódabikarbóna, vagy sütőpor

20 dkg kókuszzsír

1 tojássárgája

A töltelékhez:

50 dkg magozott meggy, fagyasztott, vagy befőtt, lecsepegtetve

6 dkg darált mandula

1 csipet őrölt fahéj

5 dkg eritrit, vagy nyírfacukor

1 zacskó vaniliás cukor, vagy vaniliakivonat

1 db bio citrom reszelt héja

5 dkg szeletelt/gyalult mandulabél

Elkészítés:

A lisztet, eritritet, és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. A kókuszzsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Az egészet tésztává gyúrjuk.

A tészta egyik felét lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és a piteformába igazítjuk, hogy a szélére is jusson. A másik felét frissentartó fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, előtte lecsepgtetve a meggyet. Ezuán beleöntjük a pités tálba. A hűtőből kivett tésztát kicsomagolva, egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és rászórjuk a pite tetejére, a szeletelt mandulával együtt. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, majd kihűlve tálaljuk, szeleteljük.

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.